Sökväg

Navigering

Lärare

Skolambassadörer

Skolan är central för att öka EU-kunskapen hos unga och främja ett aktivt medborgarskap också på EU nivå. EU-kommissionen har därför utbildat, tillsammans med svenska regeringen och Europaparlamentets informationskontor i Sverige, lärare till s.k. skolambassadörer. Denna aktivitet har pågått sedan 2010 och dessa lärare bildar ett nätverk runt om i landet. Detta har gjorts inom ramen för ett så kallat förvaltningspartnerskap, för vilket Universitets- och högskolerådet (UHR) agerat förmedlande organ. 

Undervisningsmaterial

I EU:s lärarrummet har vi samlat material om EU som riktar sig till lärare och elever. Målet är att göra det enkelt för dig som lärare att hitta EU-material som du kan använda i din undervisning.

den här webbplatsen hittar du ett stort antal pedagogiska och rikligt illustrerade presentationsbilder om vad EU är och gör och hur EU fungerar.

Studiebesök

Som lärare är du alltid välkommen med din klass till Europahuset eller till något av våra ED-kontor för ett studiebesök och en fredslösning.

Europeiska språkdagen

Den 26 september varje år firas europeiska språkdagen. Klicka här för exempel på vad du som lärare kan göra för att fira språkdagen.

 

Ytterligare verktyg

  • Utskriftsversion
  • Mindre textstorlek
  • Större textstorlek

Håll dig uppdaterad

Hjälp oss att bli bättre!

Ja Nej