Sökväg

Besök EU-kommissionen i Bryssel
Tipsa någon om denna sidaTipsa någon om denna sidaPrintPrint

01/08/2013

Besök EU-kommissionen i Bryssel

Alla EU-medborgare är välkomna att besöka EU:s institutioner. Målsättningen för besöksverksamheten är att sprida kunskap om Europeiska unionen, skapa förståelse för arbetet inom de olika institutionerna och skapa en dialog kring unionens utveckling.  Besöken äger rum i kommissionens besökscentrum i Bryssel. Där arbetar ett tjugotal personer med att organisera över 40 000 gruppbesök varje år. De bokar lokaler och ordnar föredrag av personer som arbetar inom kommissionen och som kan svara på frågor från gruppdeltagarna.

Du som är intresserad av att besöka EU-kommissionen hittar mer information och ansökningsformulär här.

Ett grundläggande krav är att gruppen består av minst 15 personer och minimiåldern är 15 år. Det finns tre olika besökstyper som är anpassade efter gruppens sammansättning och förkunskaper: ett allmänt studiebesök på en och en halv timme som passar grupper med små förkunskaper, ett skräddarsytt halvdagsprogram som passar för universitetsstudenter och ett skräddarsytt heldagsprogram som passar för yrkesverksamma och organisationer.

Eftersom det är många som vill besöka kommissionen i Bryssel är det viktigt att vi får er ansökan 2-3 månader i förväg. Alla studiebesök på besökscentrum är gratis och hålls så långt som möjligt på gruppens språk. Normalt får du svar inom 15 arbetsdagar.

Välkommen!

Läs mer om hur du bokar ett studiebesök på EU:s institutioner

    Besök EU-kommissionen i Bryssel
    Senaste uppdatering: //  |Till början