unknown label

Treballar i estudiar a la UE - Estudiar a Europa

Otras herramientas

Eines

Comenius: programa d'aprenentatge per a alumnes d'educació infantil, primària i secundària

Comenius Està destinat a l'etapa d'educació infantil, primària i secundària. Té l'objectiu de promoure la mobilitat i la cooperació entre centres educatius i, per això, subvenciona associacions escolars i projectes de cooperació entre centres europeus, activitats de mobilitat, cursos de formació per a professors i la creació de xarxes educatives. Per participar-hi, els centres han de fer la sol·licitud a través del Departament d'Educació de la Generalitat i de l'OAPEE (Organismo Autónomo de Programas Educativos Europeos).

 

Erasmus: estudiar o fer pràctiques a un altre país de la UE

Erasmus És el programa de mobilitat d'estudiants més conegut. Actualment, més de 150.000 joves europeus marxen cada any amb una beca Erasmus per estudiar entre tres mesos i un curs acadèmic complet en una universitat europea. Per participar-hi cal fer-ne la sol·licitud a través de l'oficina de relacions internacionals de cada universitat o bé adreçar-se, en el cas d'Espanya, a l'OAPEE (Organismo Autónomo de Programas Educativos Europeos).

Erasmus Mundus És un programa per cursar estudis de tercer cicle, és a dir, màsters i postgraus. Es tracta de cursos internacionals d'alta qualitat en els quals hi participen diverses universitats europees. La durada dels cursos pot ser d'un o dos anys i habitualment es fa una part del programa a cada universitat. A la pàgina web es pot consultar la llista dels cursos que hi ha disponibles i les universitats que els organitzen. Per accedir-hi cal fer-ne la sol·licitud a la universitat organitzadora. Per obtenir-ne més informació, adreceu-vos al punt d'atenció Erasmus Mundus:

Erasmus Mundus- Espanya
Dirección General de Universidades
Ministerio de Educación y Ciencia
Responsable: Félix Haering Pérez
C/ Serrano, 150. 28006 Madrid
Tel. 91 550 54 78 / Fax. 91 550 59 49
felix.haering@mec.es / erasmus.mundus@mec.es

 

Leonardo da Vinci: programa de mobilitat per a formació professional

Leonardo da VinciEl programa Leonardo ofereix la possibilitat de treballar uns mesos en període de pràctiques en una empresa d'un altre país de la UE. Hi poden participar treballadors i persones que es troben en situació d'accedir al mercat laboral (inclosos titulats universitaris o de formació professional de grau superior) i persones que segueixin una formació professional inicial. Per participar-hi, cal fer-ne la sol·licitud a través de l'OAPEE (Organismo Autónomo de Programas Educativos Europeos).

 

Grundtvig: programes per a la formació d'adults arreu de la Unió Europea

Grundtvig Pensat per promoure i millorar la qualitat de la formació d'adults arreu de la Unió Europea, el programa Grundtvig ofereix diverses línies d'activitat: mobilitat d'alumnes que segueixen cursos de formació d'adults, intercanvis per al professorat i ajuts per a entitats i organitzacions que treballen en aquest àmbit. Per participar-hi, es pot fer la sol·licitud a través de l'OAPEE (Organismo Autónomo de Programas Educativos Europeos).

 

Beques i pràctiques a les institucions europees

Comissió Europea

Parlament Europeu

Consell

 

D'altres institucions i organismes de la UE

El web de l'EPSO (European Personnel Selection Office) disposa d'una secció de pràctiques amb informació actualitzada de les ofertes de totes les institucions, organismes i agències de la UE.

Secció de pràctiques i feina a la UE del portal Europa

 

Altres pràctiques

EurodysseeÉs un programa de pràctiques en empreses que organitza l'Assemblea de les Regions d'Europa; una organització política de regions que no forma part de la Unió Europea. El programa Erodyssee ofereix la possibilitat d'accedir a un període de 3 a 7 mesos de pràctiques a l'estranger. Es poden beneficiar de la beca joves d'entre 18 i 30 anys de les regions que participen al programa, i les regions de destí també han de formar part del projecte. Catalunya és una de les regions participants. Per obtenir-ne més informació o fer-ne la sol·licitud cal contactar amb l'oficina d'Intercanvis Internacionals del Servei d'Ocupació de la Generalitat:

Intercanvis Internacionals
C/ Llull, 297, 3º pis. 08019 BARCELONA
Tel. 93 553 63 43 - 93 553 63 38
intercanvis.soc@gencat.net

 

Programes de voluntariat i cooperació

Servei deVoluntariat Europeu (SVE)
El Servei de Voluntariat Europeu és un servei de formació de voluntaris mitjançant experiències en d’altres països de la UE. A través d’aquest aprenentatge no acadèmic, els voluntaris milloren competències i n’adquireixen de noves per al seu desenvolupament personal, educatiu i professional, així com per a la seva integració social.
L'SVE es realitza a través d'activitats organitzades en associació amb entitats que treballen en l’àmbit del voluntariat als diferents Estats membres, i que envien o acullen voluntaris. Els voluntaris desenvolupen l'activitat en un país diferent al seu. Aquesta activitat, no remunerada i sense ànim de lucre, es realitza a temps complet durant un període determinat en benefici de la comunitat. Els participants reben una quantitat econòmica per a les seves despeses diàries.

Servei de Voluntariat Europeu a Catalunya >>

Servei de Voluntariat Europeu a les Balears >>

 

Intercanvis juvenils europeus

Els intercanvis juvenils ofereixen la possibilitat a grups de joves de diferents països europeus de trobar-se i compartir experiències i conèixer les respectives cultures. Hi poden participar joves d’entre 13 i 25 anys (excepcionalment s’admeten participants de fins a 30 anys, si són menys del 20% dels membres del grup), ja sigui individualment, creant un grup o a través d’una organització o entitat.

 

Notícies sobre educació i ocupació

“Estic descobrint habilitats que tinc i que desconeixia”

“Estic descobrint habilitats que tinc i que desconeixia”

25/07/2014

El passat mes de juny la Rut Martí va marxar a Irlanda per participar en un Programa de Voluntariat Europeu. Volia aprendre anglès, adquirir experiència professional i destinar una part del seu temps als nens. Després d’uns mesos en un centre de joventut de Tullamore, la Rut està convençuda que la decisió que ha pres l’enriquirà tant a nivell personal com professional i anima als joves a participar en tasques de voluntariat.

 
Ariadna Oltra, Saül Gordillo i Toni Aira debaten sobre el futur de la comunicació a Europa

Ariadna Oltra, Saül Gordillo i Toni Aira debaten sobre el futur de la comunicació a Europa

01/07/2014

Més d'una seixantena de joves van omplir aquest dilluns l'Aula Europa per participar en la taula rodona "Cap on va la comunicació a Europa?" que va organitzar la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.  Ariadna Oltra, Saül Gordillo i Toni Aira van parlar sobre el canvi que està patint el periodisme i dels reptes de futur de la professió davant d'un públic format majoritàriament per estudiants de periodisme o comunicació que van implicar-se en el debat.

 
Apropant la UE a joves traductors i intèrprets

Apropant la UE a joves traductors i intèrprets

29/05/2014

Un equip d'uns 4.300 traductors i 1.000 intèrprets treballen en el conjunt de les institucions europees per permetre que els ciutadans rebin informació i puguin accedir als textos que produeixen les institucions en la seva llengua. Cèsar Montoliu, membre de la Direcció de Traducció de la Comissió Europa i actual traductor a la Representació de la Comissió a Barcelona, va oferir el passat dimarts una conferència a la Universitat Pompeu Fabra per apropar la realitat de la traducció a les institucions europees als futurs intèrprets i traductors.

 

 
 
Totes les notícies sobre educació i ocupació >

PUNTS D'INFORMACIÓ DE LA UE

Catalunya Illes Balears Illes Balears Islas baleares Illes Balears

adress

Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears

Dades de contacte

Passeig de Gràcia, 90
08008 BARCELONA
Telèfon: 93 467 73 80 / 93 467 73 81

Anar al formulari de contacte >

 
 

Right navigation