unknown label

Concurs d'Articles sobre la UE

Otras herramientas

Eines

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona ofereix als futurs professionals de la comunicació l'oportunitat de capbussar-se en la realitat comunitària tot escrivint un article sobre la UE. Els guanyadors del concurs, que enguany es convoca per vuitena vegada, tindran l'oportunitat de participar en un viatge de periodistes a Brussel·les i conèixer de prop les institucions europees. A més a més, el seu article serà publicat a El Punt Avui.

 

Dades clau del concurs

  • Adreçat tant a joves que estiguin estudiant en un centre universitari de la UE com a aquells que s'hagin llicenciat o graduat en els darrers 5 anys
  • Es podran enviar articles informatius o d'opinió sobre la UE
  • La data límit per enviar els articles és el 15 de març de 2015
  • Els treballs s'han d'enviar a l'adreça: comm-bcn-concurs@ec.europa.eu
  • Els articles guanyadors seran publicats a El Punt Avui i els seus autors podran participar en un viatge de periodistes a Brussel·les

 

 

Bases del concurs

Consulta  les bases del concurs - Edició 2015

Convocatòria 2015

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona convoca una nova edició del Concurs d’Articles Periodístics sobre la UE.

Per participar al concurs l'únic que cal és escriure un article sobre la Unió Europea. Es poden presentar textos en qualsevol de les dues categories: opinió o informació, i aquests últims podran ser de qualsevol gènere: entrevistes, reportatges, articles... Un jurat format per periodistes i representants de les institucions europees a Barcelona valoraran el tema triat, l'actualitat, la creativitat i la qualitat del text. Els autors dels millors treballs participaran en un viatge de periodistes a Brussel·les. A més, l'article més ben valorat es publicarà a el Punt Avui

Des de la primera edició, l'any 2007, més d'una vintena de joves ja han participat en visites de periodistes a la capital comunitària. Aquestes visites permeten conèixer de primera mà el dia a dia de les institucions i accedir a entrevistes i trobades amb membres de la Comissió, eurodiputats i d'altres representants de la UE.

 

Articles guanyadors d'edicions anteriors

Llibre recopilatori amb tots els articles guanyadors de les darreres edicionspdfL'any 2014 la Representació de la Comissió Europea a Barcelona va editar aquesta publicació, un recull dels articles que han resultat guanyadors o finalistes totes les edicions del concurs d'articles sobre la UE.

 

Articles sobre el viatge a Brussel·les

El viatge de periodistes a Brussel·les sempre és una bona oportunitat per als joves estudiants interessats en l'actualitat comunitària. Coneixen treballadors de les institucions europees, corresponsals de mitjans catalans, assisteixen a reunions amb europarlamentaris... i descobreixen de prop la realitat de les institucions europees de prop. Després del viatge, o de la seva participació en el concurs alguns es decideixen a escriure un article per explicar la seva experiència:

'Viatge a la Unió Europea' Article de Quique Badia (any 2014)

'Off-the-record. Article de Tanit Parada-Tur (any 2011)

'Vaig pensar que el concurs seria una bona oportunitat' , article publicat al nostre web amb l'experiència de Cristina Mont (va participar en la 1a edició del concurs)

 

PUNTS D'INFORMACIÓ DE LA UE

Catalunya Illes Balears Illes Balears Islas baleares Illes Balears

adress

Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears

Dades de contacte

Passeig de Gràcia, 90
08008 BARCELONA
Telèfon: 93 467 73 80 / 93 467 73 81

Anar al formulari de contacte >

 
 

Right navigation