Representació a Barcelona

Actualitat

Pages

20/07/2017

El Consell Català del Moviment Europeu i la Diputació de Barcelona, ​​amb la col·laboració i el suport de EuropeDirect Barcelona, ​​convoquen la primera edició del concurs de vídeos curts "Parla'ns d'Europa 2017"  on s'invita els participants a explicar una anècdota basada en la seva pròpia experiència que mostri el concepte de ciutadania europea.  Els guanyadors dels tres primers premis rebran  500, 300 o 200 euros respectivament. S'hi pot participar fins el 30 de setembre.

20/07/2017

Aquest mes els líders polítics de la Unió Europea i del Japó han arribat a un principi d'acord sobre els elements principals de l'Acord Econòmic entre la UE i el Japó que es preveu que sigui una realitat a finals d'any. Es calcula que les exportacions de la UE al Japó augmentaran en 20 milions d'euros anuals, però com se'n beneficiarà Catalunya d'aquest acord?

17/07/2017

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural del Cadí - Moixeró i el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser participaran fins al 2019 en el projecte europeu GREEN, que té per objectiu potenciar la col·laboració entre els diversos espais naturals d'Espanya, Andorra i França al llarg de tot el massís dels Pirineus per crear una xarxa que permeti coordinar una estratègia eficient i comuna en la preservació i millora de la biodiversitat d’aquesta àrea.

Rafael Santandreu
10/07/2017

El psicòleg i escriptor Rafael Santandreu reconeix que quan va tornar d'Anglaterra va patir la famosa depressió post-Erasmus però afegeix que això  "el va impulsar a continuar estudiant en altres països i viatjar molt". Considera que l'Erasmus és un privilegi que obre les ments dels estudiants que se'n van fora i ajuda a crear vincles amb persones d'arreu del món. L'any passat Santandreu va publicar el seu últim llibre Ser feliz en Alaska . En el context del 30è aniversari del programa Erasmus descobrim diferents històries de persones que l'han viscut.

07/07/2017

Aquest any la Comissió Europea ha posat en marxa 24 Xarxes Europees de Referència amb l'objectiu que 900 equips mèdics de tot Europa uneixin els seus esforços per lluitar contra malalties complexes i minoritàries que afecten uns 30 milions de persones a tota la UE. Un total de set hospitals de Catalunya formen part d'alguna d'aquestes xarxes. La Paula és una jove d'Abrera que a causa d'una malaltia  va haver de sotmetre's més d'un transplantament de fetge quan era petita. Ella és una de les persones que s'està beneficiant d'aquestes noves xarxes europees que posen en comú el coneixement i l'experiència de diversos centres mèdics de tot el continent. Un vídeo de la Comissió explica la seva història.

03/07/2017

Aquest mes de juliol Estònia pren el relleu a Malta i assumeix la presidència rotatòria del Consell que ostentarà durant els propers sis mesos. La presidència estoniana arriba en un moment de reptes tant a nivell global com europeu, però també d'esperança per el projecte de la UE que enguany celebra el seu 60è aniversari. En aquest context, el país bàltic oneja la bandera de la unitat de tots els estat membres i de l'equilibri entre els diferents punts de vista, interessos i tradicions que existeixen dins de la Unió.

03/07/2017

No són gaires els que pensen que la ciutat dels canals pugui ser una destinació Erasmus però Venècia va canviar la vida de la Míriam. El 2014 el destí, que és tossut, va fer que aquesta jove de Terrassa se n'anés a Itàlia per fer el seu Erasmus de Belles Arts. Un cop finalitzats els sis mesos d'intercanvi va decidir tornar a la ciutat i va realitzar unes pràctiques al Museu Guggenheim de Venècia. Allí va conèixer  la seva parella i afirma que Venècia seria "el lloc ideal per formar-hi una família".

28/06/2017
  • El director general de salut i seguretat alimentària de la Comissió Europea, Xavier Prats, formarà part del Consell Assessor

 

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha presentat aquest dimecres el primer centre acadèmic especialitzat en salut electrònica del sud d’Europa, l’eHealth Center, en un acte dut a terme a l'Aula  Europa de les institucions europees a Barcelona. El nou centre acadèmic aglutinarà tot el coneixement que des de la UOC es generi en l’àmbit de la salut en línia, és a dir, el conjunt de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) orientades a promoure, mantenir i recuperar la salut i el benestar perquè els ciutadans siguin més autònoms a l'hora de gestionar la seva salut.  

27/06/2017

El dijous 29 de juny, a les 12h30, tindrà lloc el lliurament del premi “Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2017”, que atorga l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC), al periodista turc Can Dündar, qui fou també finalista del Premi Sàkharov 2016. L’acte es farà a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90). Es prega confirmar assistència indicant nom i cognom i DNI a apec@periodistes.org.

26/06/2017

Pel·lícules, conferències i concerts que giren al voltant d'un tema: Europa. Així serà la nova edició del festival de cinema Atlàntida Film Fest que comença aquest dilluns a Palma i que s'allargarà fins el proper 2 de juliol. Una oportunitat per resoldre algunes de les preguntes que els ciutadans es plantegen al voltant d'Europa i plantejar-se'n de noves sobre el seu futur. Entre les pel·lícules seleccionades n'hi ha deu que han rebut suport del programa Media de la UE per a les arts audiovisuals.

Pages