Representació a Barcelona

Actualitat

Pages

21/04/2017

Durant els seus trenta anys d'història, el programa conegut com el "més exitós de la UE" ha tingut un impacte important en la vida de milions de joves europeus. Alguns afirmen que els ha ajudat a créixer personalment, d'altres que els ha brindat l'oportunitat de poder viure una primera experiència lluny de la seva ciutat i n'hi ha que fins i tot hi van trobar la seva parella i mare o pare dels seus fills. L'Erasmus també ha estat, a vegades, una font d'inspiració per a artistes: músics, escriptors, dibuixants o poetes s'han servit d'aquesta experiència de vida per crear les seves obres.

10/04/2017

Fent un viatge, d'Erasmus o al cafè de sota casa teva. Segur que has tingut ocasió de fer-te amic d'algú d'un altre país de la #UE. Participa en el nostre concurs penjant una foto amb els teus #Friends4Europe a Facebook o Instagram . L'autor de la millor foto guanyarà un bitllet d'Interrail doble i els dos finalistes una càmera instantània.

07/04/2017

L'obra de rehabilitació del Fort del Cap Enderrocat de l'arquitecte Antonio Obrador, situat a la costa mallorquina, ha estat un dels projectes de conservació guardonat amb el premi Patrimoni Cultural de la UE Europa Nostra 2017. Es tracta del premi europeu de més prestigi en l'àmbit del patrimoni cultural.

05/04/2017

Des d'aquesta setmana la Viquipèdia compta amb vuit articles nous sobre la Unió Europea. Aquest és el resultat de la primera Viquimarató UE que va reunir disset viquipedistes el dilluns 3 d'abril a l'Aula Europa de la seu de les Institucions Europees a Barcelona.

Categoria:
Cultura, educació i joventut
05/04/2017

Joan Enric Barceló és un dels quatre 'Amics de les arts'. Vivia amb els altres membres del grup en el mític pis del carrer Muntaner però l'any 2005 va decidir marxar d'Erasmus. De la seva estada a Edimburg en guarda molts records i un en forma de cançó: Tots els homes d'Escòcia, del disc Espècies per catalogar explica una aventura 'cent per cent real' que Barceló va viure durant el seu Erasmus. Mentre esperem veure'l a l'escenari cantant les cançons del nou àlbum el fem anar enrere uns moments per recordar la seva aventura universitària. En el context del 30è aniversari del programa Erasmus descobrim diferents històries de persones que l'han viscut.

03/04/2017

Millorar la qualitat de vida dels pacients de diabetis, flexibilitzar la seva dieta i augmentar la seguretat del tractament. Aquests són alguns dels objectius que persegueix SocialDiabetes, una plataforma digital creada a Barcelona que acaba de rebre 1,6 milions d'euros del programa "SME instrument" de la UE destinat a  donar suport a les pimes innovadores.  

28/03/2017

El projecte 'GPS Turisme' cofinançat amb Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER), farà navegable el riu Noguera Pallaresa des de Llavorsí (Pallars Sobirà) fins a la presa de Sant Antoni (Pallars Jussà). Aquest projecte millorarà la connectivitat fluvial de la presa de Sossís (Pallars Jussà) i el salt de l'Hostalet (Pallars Sobirà) fent un pas lateral que donarà continuïtat a la navegabilitat de les barques.

23/03/2017

La xarxa EEN és una iniciativa creada l’any 2008 cofinançada per la Comissió Europea i formada per més de 600 organismes de promoció econòmica, empresarial i tecnològica de 66 països.
 

21/03/2017

Estudiava filologia anglesa a la Universitat de les Illes Balears però tenia clar "sentia la necessitat", explica Jaume Cristòfol Pons Alorda, "de fugir" i va marxar d'Erasmus al Regne Unit, concretament a Sheffield. Ara, amb només 32 anys ha publicat 14 poemaris i una novel·la, Faula. Ha recitat en diversos espectacles poètics arreu d'Europa i del món i té poemes traduïts a diversos idiomes. Explica que tot el que va descobrir durant el seu intercanvi encara l'acompanya: "sense l'Erasmus tot hauria estat diferent". En el context del 30è aniversari del programa Erasmus descobrim diferents històries de persones que l'han viscut.

21/03/2017
  • Els centres de recerca de Catalunya han rebut 181 beques

Al 2007 la Comissió Europea va crear el Consell Europeu de Recerca (ERC) amb l'objectiu de donar suport als investigadors i potenciar la recerca a Europa. Des d'aleshores  7.000 investigadors s'han beneficiat de les seves beques entre els quals en Micheal Gillon que acaba de descobrir els set planetes del sistema Trappist-1 o sis guanyadors del Premi Nobel.

Pages