unknown label

La UE a Catalunya i les Illes Balears - Temes clau de la Unió Europea per 2014

Otras herramientas

Eines

La secció Prioritats de la Comissió Europea pretén acostar, de manera senzilla i concisa, els temes clau del programa de treball anual de la Comissió i que suposen les guies d'actuació per a tot l'any.

 

Cada any, la Comissió Europea adopta un programa de treball on es fixen les prioritats i les línies estratègiques que marcaran l’activitat anual. Un cop elaborat, aquest programa es materialitza en l’Estratègia Política Anual de la Comissió Europea.

Amb l'adopció del seu programa de treball per a 2014, la Comissió Europea vol insistir molt especialment en els resultats: deixa clar quines són les propostes prioritàries que poden crear llocs de treball en els pròxims mesos, es focalitza en la finalització de la unió bancària, en el mercat únic i en l'agenda digital i vetlla perquè es vagin aplicant paulatinament les mesures del Marc Financer Plurianual 2014-2020 i, especialment, les destinades a lluitar contra la desocupació dels joves.

 

 

 

 

PRINCIPALS OBJECTIUS DE LA COMISSIÓ

  • Completar la Unió Bancària i avançar cap a una autèntica Unió Econòmica i Monetària aprofundint en la integració social
  • Augmentar la inversió, promoure l'ocupació i la inclusió social i combatre l'atur dels joves a través de la Garantia Juvenil
  • Impulsar la competitivitat mitjançant mitjançant un mercat únic plenament integrat en els sectors de les telecomunicacions, l'energia i el transport i fomentar un major desplegament dels serveis digitals que permeti modernitzar les administracions públiques.
  • Connectar Europa amb iniciatives en matèria de ferrocarrils, aeroports, ports i gestió de tràfic aeri que creïn noves oportunitats i augmentin la competitivitat.
  • Protegir els ciutadans de la UE reforçant la cooperació nacional i l'aplicació de les normes de la UE per combatre la delinqüència, la corrupció i l'amenaça del terrorisme i garantir el respecte dels Drets Fonamentals.
  • Fer front als grans reptes globals mitjançant la cooperació amb els països veïns i els socis estratègics, i desenvolupar el paper de la UE com principal donant mundial d'ajuda al desenvolupament

 

 

Notícies institucionals

Els participants a la visita a Brussel·les, en una sala del Parlament Europeu. Foto: Parlament Euro

La Comissió Europea acosta la realitat de la UE a emissores de ràdio locals i autonòmiques de Catalunya i de les Illes

29/11/2013

“Brussel·les és lluny i les institucions de la UE són poc comprensibles i gens accessibles per als ciutadans”. Són frases que sentim sovint quan es fa referència a la Comissió Europea, al Parlament Europeu o al Consell de la UE. Precisament per trencar amb aquesta idea i acostar la remota ‘Brussel·les’ als que fan la informació més pròxima, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha organitzat una visita a la capital comunitària amb responsables de ràdios municipals de Catalunya i amb la ràdio autonòmica de les Illes Balears.

 
L'exposició #dretscompartits arriba a Barcelona acompanyada d'un diàleg ciutadà sobre el futur de la UE

L'exposició #dretscompartits arriba a Barcelona acompanyada d'un diàleg ciutadà sobre el futur de la UE

11/11/2013

Els ciutadans de la Unió Europea tenim un seguit de drets:  a un judici just, a presentar una petició al Parlament Europeu, a demanar nova legislació, a l’assistència sanitària, a viatjar lliurement, a treballar en qualsevol país de la UE, a una indemnització si li cancel·len un vol...són drets  que sovint desconeixem i que per aquest motiu no podem exercir. La mostra #dretscompartits, que fa un recorregut per aquests drets amb la voluntat de donar-los a conèixer a la població, arriba aquest dijous a Barcelona acompanyada per un diàleg ciutadà sobre el futur de la UE.

 
A punt pel 4t Discurs sobre l'Estat de la Unió

A punt pel 4t Discurs sobre l'Estat de la Unió

05/09/2013

  • Els ciutadans que vulguin participar-hi podran enviar les seves preguntes a través de les xarxes socials

Exposar la situació actual de la Unió Europea i definir les seves orientacions futures. Aquests són els principals objectius del Discurs sobre l'Estat de la Unió que el president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, pronunciarà el proper dimecres 11 de setembre al Parlament Europeu a Estrasburg.

 
 
Totes les notícies >

PUNTS D'INFORMACIÓ DE LA UE

Catalunya Illes Balears Illes Balears Islas baleares Illes Balears

adress

Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears

Dades de contacte

Passeig de Gràcia, 90
08008 BARCELONA
Telèfon: 93 467 73 80 / 93 467 73 81

Anar al formulari de contacte >

 
 

Right navigation