unknown label

Les 10 prioritats de la Comissió Juncker

Otras herramientas

Eines

  1. Ocupació, creixement i inversió  És la principal prioritat de la Comissió Juncker: tornar al creixement, generar ocupació i fomentar la inversió
  2. Mercat Únic Digital : acabar amb les fronteres digitals que encara hi ha entre Estats i crear noves oportunitats
  3. Unió Energètica i clima generar energia més segura, rendible i sosstenible
  4. Mercat Interior : cap a una indústria més fora, menys fronteres nacionals i més ètica empresarial.
  5. Una Unió Econòmica i Monetària més profunda i justa
  6. Acord de lliure comerç entre la UE i els EUA (TTIP) La Comissió negociarà un acord raonable i equilibrat
  7. Justícia i drets fonamentals
  8. Migració: Una Agenda Europea de Migració
  9. La UE, un actor més potent en l'escenari mundial
  10. Canvi democràtic

 

 

 

programa de treball de la Comissió 2016

Els ciutadans jutjaran la UE per la seva capacitat de resoldre els principals problemes a què han de fer front avui dia les nostres societats: la creació de llocs de treball, el creixement i la manca d’inversions; la inestabilitat i els refugiats que fugen de la guerra per trobar un lloc segur on viure; la lluita contra el canvi climàtic o la pressió excessiva que exercim sobre els recursos naturals; la desigualtat, la intolerància i el sentiment d’inseguretat que s’està instal·lant en algunes de les nostres societats; o la realitat de la interdependència internacional i la nostra falta de confiança pel que fa al lloc que ha d’ocupar Europa en el nou ordre mundial.

Fer front a tots aquests reptes és precisament l’objectiu de les deu prioritats de l’Agenda d’ocupació, creixement, equitat i canvi democràtic, és a dir, la declaració d’objectius de la Comissió Juncker en funció de la qual va ser elegida. Els esdeveniments d’aquest any passat, des de la recuperació de les nostres economies (certament, més lenta del que s’havia previst) i la necessitat de restaurar l’estabilitat de l’economia grega, a la pressió migratòria a les nostres fronteres exteriors, que es nodreix de la inseguretat que regna en els nostres països veïns, o als atemptats terroristes de Charlie Hebdo i a d’altres llocs del territori europeu, han refermat la nostra voluntat de parar molta atenció en aquesta mena de prioritats i en la necessitat de fer coses diferents i de fer-les d’una altra manera; en resum, en la necessitat de canviar la nostra manera de fer.

Podeu descarregar-vos el Programa de Treball 2016 sencer aquí pdf(368 kB)(pdf)

 

Notícies institucionals

Els Països Baixos assumeixen la presidència de la UE

Els Països Baixos assumeixen la presidència de la UE

04/01/2016

Prenent el relleu de Luxemburg, que ha ostentat la presidència rotatòria del Consell durant els darrers 6 mesos,  els Països Baixos assumeixen ara aquesta tasca amb l'objectiu de centrar-se en aquells temes que consideren essencials per a la Unió Europea: la creació de creixement i llocs de treball a través de la innovació i l'avançament cap a una Unió que connecti amb els sues ciutadans.

 
Trenta anys d'Espanya a la UE

Trenta anys d'Espanya a la UE

04/01/2016

L'1 de gener de 2016 Espanya va celebrar el 30è aniversari de la seva adhesió a la Comunitat Econòmica Europea (CEE), l'actual UE. L'entrada d'Espanya i Portugal va significar la tercera ampliació de la UE i amb els dos nous Estats membres el club europeu va passar de 10 a 12 socis (els sis fundadors: França, Alemanya, Bèlgica, Luxemburg, els  Països Baixos i Itàlia; el Regne Unit, Irlanda i Dinamarca, que s'hi van unir al 1973; Grècia, que va entrar-hi al 1981; i Espanya i Portugal).

 
La Generalitat presenta un portal sobre fons europeus

La Generalitat presenta un portal sobre fons europeus

21/12/2015

A partir d'ara els ciutadans o les empreses de Catalunya que vulguin demanar fons europeus ho tindran una mica més fàcil, si més no a l'hora d'obtenir tota la informació necessària. El govern de la Generalitat ha presentat aquest divendres a Barcelona el nou portal de Fons Europeus, una pàgina web que ofereix informació actualitzada de les convocatòries dels diferents fons, recursos i ajuts que les institucions europees.

 
 
Totes les notícies >

PUNTS D'INFORMACIÓ DE LA UE

Catalunya Illes Balears Illes Balears Islas baleares Illes Balears

adress

Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears

Dades de contacte

Passeig de Gràcia, 90
08008 BARCELONA
Telèfon: 93 467 73 80 / 93 467 73 81

Anar al formulari de contacte >

 
 

Right navigation