unknown label

Les 10 prioritats de la Comissió Juncker

Otras herramientas

Eines

 1. Ocupació, creixement i inversió  És la principal prioritat de la Comissió Juncker: tornar al creixement, generar ocupació i fomentar la inversió
 2. Mercat Únic Digital : acabar amb les fronteres digitals que encara hi ha entre Estats i crear noves oportunitats
 3. Unió Energètica i clima generar energia més segura, rendible i sosstenible
 4. Mercat Interior : cap a una indústria més fora, menys fronteres nacionals i més ètica empresarial.
 5. Una Unió Econòmica i Monetària més profunda i justa
 6. Acord de lliure comerç entre la UE i els EUA (TTIP) La Comissió negociarà un acord raonable i equilibrat
 7. Justícia i drets fonamentals
 8. Migració: Una Agenda Europea de Migració
 9. La UE, un actor més potent en l'escenari mundial
 10. Canvi democràtic

 

 

 

programa de treball de la Comissió 2016

Els ciutadans jutjaran la UE per la seva capacitat de resoldre els principals problemes a què han de fer front avui dia les nostres societats: la creació de llocs de treball, el creixement i la manca d’inversions; la inestabilitat i els refugiats que fugen de la guerra per trobar un lloc segur on viure; la lluita contra el canvi climàtic o la pressió excessiva que exercim sobre els recursos naturals; la desigualtat, la intolerància i el sentiment d’inseguretat que s’està instal·lant en algunes de les nostres societats; o la realitat de la interdependència internacional i la nostra falta de confiança pel que fa al lloc que ha d’ocupar Europa en el nou ordre mundial.

Fer front a tots aquests reptes és precisament l’objectiu de les deu prioritats de l’Agenda d’ocupació, creixement, equitat i canvi democràtic, és a dir, la declaració d’objectius de la Comissió Juncker en funció de la qual va ser elegida. Els esdeveniments d’aquest any passat, des de la recuperació de les nostres economies (certament, més lenta del que s’havia previst) i la necessitat de restaurar l’estabilitat de l’economia grega, a la pressió migratòria a les nostres fronteres exteriors, que es nodreix de la inseguretat que regna en els nostres països veïns, o als atemptats terroristes de Charlie Hebdo i a d’altres llocs del territori europeu, han refermat la nostra voluntat de parar molta atenció en aquesta mena de prioritats i en la necessitat de fer coses diferents i de fer-les d’una altra manera; en resum, en la necessitat de canviar la nostra manera de fer.

Podeu descarregar-vos el Programa de Treball 2016 sencer aquí pdf(368 kB)(pdf)

 

Notícies institucionals

30 anys de la bandera de la UE

30 anys de la bandera de la UE

30/05/2016

 • Saps què volen dir les 12 estrelles daurades?

Aquest dissabte va fer 30 anys que la bandera europea es va alçar en públic i de manera oficial per primera vegada. Les 12 estrelles de la bandera simbolitzen els valors europeus de solidaritat, unitat i harmonia.

 
Declaració de Federica Mogherini pel Dia d'Europa en català

Declaració de Federica Mogherini pel Dia d'Europa en català

11/05/2016

Amb motiu de la celebració del Dia d'Europa, Federica Mogherini, Alta Representant i vicepresidenta de la Comissió Europea, va dirigir-se als ciutadans en un  emotiu discurs sobre la necessitat d'una Europa forta en un moment globalment complicat.

 
Nou de maig, Dia d'Europa

Nou de maig, Dia d'Europa

05/05/2016

El proper dia 9 de maig celebrem el Dia d'Europa per commemorar aquell matí de 1950 en què en Robert Schuman, aleshores ministre d'Afers Exteriors de França,  va presentar la idea de crear la Comunitat Europea del Carbó i de l'Acer (CECA), embrió de l'actual Unió Europea. L'anomenada 'Declaració Schuman' va iniciar una convergència dels Estats europeus que fins aleshores havien estat enfrontats.

 
 
Totes les notícies >

PUNTS D'INFORMACIÓ DE LA UE

Catalunya Illes Balears Illes Balears Islas baleares Illes Balears

adress

Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears

Dades de contacte

Passeig de Gràcia, 90
08008 BARCELONA
Telèfon: 93 467 73 80 / 93 467 73 81

Anar al formulari de contacte >

 
 

Right navigation