unknown label

La UE a Catalunya i les Illes Balears - La Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears

Otras herramientas

Eines

La Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears és la cara visible i el punt de contacte directe de la Comissió Europea amb els ciutadans, les institucions i els representants de la societat civil en aquests territoris.

 

La Comissió Europea és present a tots els Estats membres a través d’una xarxa d’oficines, anomenades representacions, que tenen l’objectiu d’informar sobre l'activitat de la Comissió i apropar als ciutadans les polítiques de la Unió Europea. També s'encarreguen de copsar la realitat social i els estats d'opinió a peu de carrer i traslladar aquesta informació a les institucions europees a Brussel•les perquè les seves polítiques responguin millor a les necessitats dels ciutadans. A Catalunya i a les Illes Balears, aquesta tasca la duu a terme la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

Objectiu i funcions

L’objectiu d’aquesta Representació és ser "la veu i l'oïda" de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears. És a dir que, a més d'explicar les actuacions i decisions de la Comissió -principalment aquelles que afecten Catalunya i les Balears-, dedica una atenció especial a la funció d'escoltar, de conèixer quina és la realitat del territori i les opinions, inquietuds, necessitats i aspiracions dels seus habitants.

Per tal de fer-ho possible, la Representació exerceix la seva activitat en tres àmbits: l’atenció i informació als ciutadans i la relació amb els mitjans de comunicació i amb les institucions. Aquesta activitat es concreta en:

Publicacions en català. Des de la Representació s’editen publicacions i altres materials informatius sobre la UE en català. També es difonen en aquesta llengua comunicats i notes de premsa. A la secció Publicacions d'aquesta pàgina web podeu consultar els materials que s'han editat des de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

Organització i celebració d’activitats i actes públics. La seu de la Representació de la Comissió Europea -i de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona- disposa d'una sala d'actes, l'Aula Europa, on s'hi celebren periòdicament conferències, presentacions i d'altres actes adreçats tant al públic en general, com a audiències especialitzades. Molts d'aquests actes són organitzats per la Representació de la Comissió Europea, directament o en col•laboració amb d'altres institucions, tot i que l'Aula Europa també es posa a disposició d'entitats, organismes o associacions que treballen en temes europeus. La informació d'aquests actes es publica a la secció d'Activitats d'aquesta pàgina web.

Informació i atenció al ciutadà. La Representació de la Comissió Europea a Barcelona coordina una xarxa de punts d’informació que ofereix atenció directa al ciutadà a les principals ciutats de Catalunya i Balears. Si voleu conèixer quins són aquests centres, com també d'altres fonts d'informació i serveis, consulteu la secció La UE respon.

Relació amb periodistes i mitjans de comunicació. La Representació manté un contacte permanent amb els mitjans de comunicació de Catalunya i les Illes Balears, organitza rodes de premsa i difon notes i comunicats sobre els principals temes d’actualitat de la Unió. També es posen a disposició dels periodistes recursos i materials, com ara l'Agenda Europea, amb les principals previsions de la setmana. Així mateix, la Representació organitza jornades de formació a Brussel•les perquè els periodistes catalans i de les Illes hi coneguin de primera mà la realitat de les institucions europees. Per a més informació, podeu consultar la secció Notes de premsa o bé posar-vos en contacte amb el servei de premsa de la Representació.

Contacta amb la Representació

 

Notícies institucionals

Jean-Claude Juncker escollit nou president de la Comissió Europea

Jean-Claude Juncker escollit nou president de la Comissió Europea

15/07/2014

Aquest dimarts el luxemburguès Jean-Claude Juncker ha estat escollit com a nou president de la Comissió Europea per l'eurocambra.  Amb 422 vots a favor, Juncker ha estat el president més votat de la història. En el seu discurs previ a la votació, el luxemburguès ha establer les seves prioritats polítiques per a la nova Comissió, que prendrà possessió el dia 1 de novembre,  en un discurs titulat: " un nou començament per a Europa: la meva agenda per a l'ocupació, el creixement, la justícia i el canvi democràtic".

 

 
La UE convoca 48 places per a traductors a l'espanyol

La UE convoca 48 places per a traductors a l'espanyol

07/07/2014

L'Oficina de Selecció de Personal de la Unió Europea (EPSO) ha obert una convocatòria de places per a treballar com a traductor a les institucions europees. Es busquen traductors cap a l'alemany, el grec, l'espanyol i el suec. En el cas de la llengua espanyola, hi ha 48 places disponibles. Els interessats poden presentar la seva sol·licitud per participar en la convocatòria fins el dia 5 d'agost.

 
És hora de fer balanç

És hora de fer balanç

30/04/2014

El 31 d'octubre del 2014 finalitzarà el mandat de l'actual Comissió Europa, liderada per José Durao Barroso. "Han estat uns anys marcats per la crisi financera i el deute sobirà però Europa s'ha mantingut unida i oberta, i ara pot encarar el futur amb força",  va expressar el President Barroso. És hora de fer balanç, i per això la Comissió ha publicat un resum dels principals reptes assolits durant els darrers cinc anys, es tracta d'uns passos importants que han contribuït a millorar la vida dels ciutadans.

 
 
Totes les notícies >

PUNTS D'INFORMACIÓ DE LA UE

Catalunya Illes Balears Illes Balears Islas baleares Illes Balears

adress

Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears

Dades de contacte

Passeig de Gràcia, 90
08008 BARCELONA
Telèfon: 93 467 73 80 / 93 467 73 81

Anar al formulari de contacte >

 
 

Right navigation