unknown label

La UE a Catalunya i les Illes Balears - Publicacions de la UE en català

Otras herramientas

Eines

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona s'encarrega de la traducció i l'edició en català d'un bon nombre de publicacions oficials.

Des d'aquesta pàgina podeu descarregar alguns exemples del catàleg de publicacions en català disponibles actualment.

Les edicions en paper les trobareu als diferents punts de la xarxa d'informació Europe Direct i a la seu de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

 

 

 

Publicacions actuals             

 

 Les 10 prioritats per a Europa

En aquesta publicació trobareu l'agenda de la Unió Europea en matèria d'ocupació, creixement, justícia i canvi democràtic.

Descarregarpdf(1.68 Mb)

 

 

  Viatjant per Europa 2016-2017

Consells per moure's pel continent, com a turistes o en viatges de negocis: documentació necessària, tipus de moneda, assistència sanitària, drets dels passatgers, etc. Tota la informació per poder planificar els viatges i estalviar-nos sorpreses.

Edició: 2016

Descarrergarpdf(5.92 Mb)

 

 

 

Punt de llibre Sant Jordi 2016 la Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha editat un punt de llibre sobre el programa Erasmus amb una il·lustració d'Amaia Arrazola.

 

Descarregar pdf(1.39 Mb)

 

 

 

 

 

 

 

 

Tríptic sobre els Europe Direct

Europe Direct és un servei adreçat als ciutadans que rep el suport de la Comissió Europea. Ofereixen una connexió directa entre els ciutadans i les institucions de l a UE. Hi ha vora de 500 centres Europe Direct, aquí trobaràs el que està més a prop teu.

Descarregar pdf(3.78 Mb)

 

 

 

Calendari 2016

El calendari 2016 de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona està destinat al programa Erasmus+. Amb il·lustracions d'Amaia Arrazola, cada mes explica una de les opcions de mobilitat que tenen els joves que vulguin estudiar o formar-se fora.

Descarregar pdf(2.08 Mb)

 

 

 

 

 La Unió Europea en un cop d'ull: Agricultura

La Política comuna de la UE (PAC) vetlla per la nostra alimentació i per la preservació del camp i del medi ambient. Vols saber exactament en què consisteix? aquesta publicació n'explica les línes principals.

Descarregarpdf(1.77 Mb)

 

 

 

 

El funcionament de la Unió Europea

Amb aquesta guia podreu entendre de manera fàcil i ràpida el funcionament de la UE i les seves institucions, el Parlament, la Comissió i el Consell

Descarregar pdf(2.47 Mb)

 

 

 

 pdf(2.47 Mb) Les 10 idees errònies sobre el TTIP

Aquesta publicació recull   les 10 idees errònies sobre el TTIP que més s'han estès i explica quina és la realitat.

Descarregarpdf(7.5 Mb)

 

Viatjant per Europa 2015-2016

Consells per moure's pel continent, com a turistes o en viatges de negocis: documentació necessària, tipus de moneda, assistència sanitària, drets dels passatgers, etc. Tota la informació per poder planificar els viatges i estalviar-nos sorpreses.

Edició: 2015

Descarregarpdf(5.14 Mb)

 

 

 

 Europa en dotze lliçons

 Publicació sobre els dotze temes claus per entendre la Unió Europea

 Descarregarpdf(2.39 Mb)

 

 

 

 

Punt de llibre Sant Jordi 2015

Punt de llibre de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona per la diada de Sant Jordi 2015

Descarregarpdf(484 kB)

 

 

 

 

 Ens trobaràs fins a la sopa!

Postal de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona

Descarregarpdf(141 kB) Choose translations of the previous link 

 

 

Com emprar els Fons Estructurals per donar suport a les polítques d'emprenedoria i pimes

Aquesta guia està pensada per promoure l’esperit empresarial, crear un clima favorable per al desenvolupament de les pimes i donar un suport continuat als projectes de les empreses gràcies als Fons Estructurals.

Descarregarpdf(1.27 Mb)

 

 

 

Europa Creativa  

Guia sobre les oportunitats que ofereix la UE als professionals dels sectors cultural i audioviusal

Descarregarpdf(2.28 Mb)

 

 

 

 

 Calendari2015

Cada any, la repesentació de la Comissió Europea a Barcelona edita un calendari. Enguany està dedicat a l'Any Europeu del Desenvolupament

Descarregar pdf(471 kB)

 

 

 

 

 Erasmus +

Guia sobre les oportunitats que ofereix la Unió Europea en matèria d'ensenyament, formació professional, polítiques de joventut i pràctica de l'esport

Descarregarpdf(1.49 Mb)

 

 

 

 

7 vides: pel camí de l'èxit amb el Fons Social Europeu

El Fons Social Europeu inverteix en persones, la riquesa més gran que té Europa. A través d'aquesta publicació en podreu conèixer el testimoni de 7 beneficiaris

Descarregar pdf(10.39 Mb)

 

 

 

La UE vista pels joves: recull d'articles periodístics

Aquesta publicació recull els 20 articles premiats durant les set edicions del Concurs d'Articles Periodístics sobre la UE.

Descarregar pdf(3.37 Mb)

 

 

 

 

 

 

Explorem Europa Explorem Europa

Descobrir el continent europeu, la seva diversitat geogràfica, la història i els personatges que l'han marcat; explicar què és la Unió Europea, com va néixer i com ha evolucionat i fer-ho amb un llenguatge i una presentació atractius per als nens: aquests són els objectius de la publicació Explorem Europa!, pensada per a edats compreses entre els 9 i els 12 anys.

Edició: 2013

Descarregarpdf(15.72 Mb)

 

 

 

Fites de la Comissió Europea 2010-2014

Descarregarpdf(1.67 Mb)

 

 

 

 

Hemeroteca            

 

Cartell dia d'Europa 2013

Cartell del Dia d'Europa

El lema central de la campanya per al dia d'Europa de 2013 és 'Es tracta d'Europa, es tracta de tu, participa en el debat'. Aquí us podeu descarregar el pòster.

Edició: 2013

Descarregarpdf(102 kB)

 

 

Els europeus tenen la paraulaEls europeus tenen la paraula. L'opinió dels ciutadans sobre la UE

El 2013 és l'Any Europeu de la Ciutadania, una oportunitat important per posar les persones al centre del programa de la UE. Aquí us podeu descarregar un resum de tota la infromació sobre la consulta pública en línia que es va dur a terme del 9 de maig al 27 de setembre la 2012 i els diàlegs amb la ciutadania iniciats per la Comissió el 2012.

Edició: 2013

Descarregarpdf(474 kB)

 

Portada Llibret nova directiva contra la morositat.Pagar puntualment. Massa empreses europees tanquen per culpa de la morositat

Llibret explicatiu sobre la nova directiva contra la morositat. La normativa estableix terminis màxims de pagament als proveïdors per part de l'administració i l'empresa privada.

Edició: 2013

Descarregarpdf

 

 

 

portada viatjar per Europa.Viatjar per Europa 2012-2013

Consells per moure's pel continent, com a turistes o en viatges de negocis: documentació necessària, tipus de moneda, assistència sanitària, drets dels passatgers, etc. Tota la informació per poder planificar els viatges i estalviar-nos sorpreses.

19 pàgines / Edició: 2012

Descarregarpdf

Demanar-ne un exemplar imprès (gratuït)

 

Guia de la Iniciativa Ciutadana EuropeaGuia de la Iniciativa Ciutadana Europea

La Iniciativa Ciutadana Europea permet que un milió de ciutadans de la Unió Europea, procedents de set Estats membres com a mínim, demanin a la Comissió Europea que proposi legislació en algun dels seus àmbits de competència. És un dret garantit pels Tractats de la UE. Les normes i els procediments que regulen la Iniciativa Ciutadana Europea estan establerts en un Reglament de la UE adoptat pel Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea el mes de febrer de 2011.

Edició: 2012

Descarregar

Demanar-ne un exemplar imprès (gratuït)

 

La catàstrofe ocultaLa catàstrofe oculta

La catàstrofe oculta és una història de ficció que vol il·lustrar la resposta de la Direcció General d'Ajuda Humanitària i Protecció Civil de la Comissió Europea en cas de crisi des del punt de vista de l'interès humanitari.

Edició: 2012

Descarregar

Demanar-ne un exemplar imprès (gratuït)

 

Guia envellimentGuia d'estil per a periodistes sobre persones grans

Aquest 2012 és l'Any Europeu per l'Envelliment Actiu i la Solidaritat entre Generacions. La 'Guia d'estil per a periodistes sobre persones grans' procura que la informació que es transmeti sobre aquest col·lectiu sigui objectiu i no estigui esbiaixada per estigmes i altres condicionaments socials.

Edició: 2012

Descarregarpdf

 

Com volem envellir?Com volem envellir?

El 2012 s’ha celebrat l'Any Europeu per l'Envelliment Actiu i la Solidaritat entre Generacions. Fulletó informatiu sobre els punts fonamentals de la campanya.

Edició: 2012

Descarregarpdf

 

Cartell 9 de maigCartell del Dia d'Europa

El lema central de la campanya per al dia d'Europa de 2012 va ser 'Junts creixerem més forts'. Aquí us podeu descarregar el pòster.

Edició: 2012

Descarregarpdf

 

 

PUBLICACIONS GENERALS

 

La UE a Barcelona

Desplegable amb la informació bàsica de les institucions de la UE que tenen seu a la ciutat. Adreces, telèfons i dades de contacte de la Representació de la Comissió Europea, l'Oficina del Parlament Europeu i tots els punts d'informació i centres de documentació europea. S'acompanya d'una explicació breu sobre el paper de cada institució.

Edició: 2011

Descarregarpdf(1.16 Mb)

 

El calendari de la Representació: 2014

El calendari 2014 de la Representació recull alguns dels drets dels ciutadans europeus amb les imatges de la mostra #dretscompartits que durant el 2013 s'ha exposat en diferents ciutats catalanes i de les illes Balears

Edició: 2013

Descarregarpdf(1.49 Mb)

 

Portada educació i formació per a la integració social.Educació i formació per a la integració social

Aquesta publicació destaca projectes concebuts per formadors, professors, funcionaris de presons i altres professionals involucrats en activitats d’educació i formació.

Edició: 2011

Demanar-ne un exemplar imprès (gratuït)

 

 

Portada Funcionament de la UE.Funcionament de la UE

Aquest fullet és una guia breu de la UE. Explica quines són les seves institucions i organismes, com es prenen les decisions i quins són els països que formen part de la Unió.

8 pàgines / Edició: 2011

Descarregarpdf

Demanar-ne un exemplar imprès (gratuït)

 

Portada Llibertat de circulació i residència a Europa.Llibertat de circulació i residència a Europa

Qualsevol persona amb ciutadania europea té el dret de circular lliurement per la UE i establir-se arreu del seu territori. Però, què és la ciutadania europea? Qui en pot gaudir? On es poden exercir aquestes drets? Què podem fer si no es respecten? Què passa amb els familiars? Aquesta guia dels drets del ciutadà europeu respon totes les preguntes sobre el dret de circulació i residència a la UE.

39 pàgines / Edició: 2011

Descarregarpdf

Demanar-ne un exemplar imprès (gratuït)

 

Portada 12 lliçons sobre EuropaDotze lliçons sobre Europa

El bàsic de les publicacions de la UE, de Pascal Fontaine, completament actualitzat i amb les incorporacions derivades de l'entrada en vigor del Tractat de Lisboa. Història, fonaments i valors; funcionament de les institucions, polítiques, objectius i resultats del projecte europeu; explicats de forma breu i entenedora.

84 pàgines / Edició: 2011

Descarregarpdf

Demanar-ne un exemplar imprès (gratuït)

 

Portada Breu guia de l'euro.Breu guia de l'euro

Quants països formen part de l'euro? Quan es va decidir crear la moneda única? Per què els euros tenen el disseny que tenen? Qui i com es decideix sobre la política monetària? Aquesta guia respon les preguntes bàsiques sobre l'euro, la seva història i la política monetària comuna.

8 pàgines / Edició: 2011

Descarregarpdf

Demanar-ne un exemplar imprès (gratuït)

 

Portada Treballar a Europa.Treballar a Europa, guia per als qui busquen feina

Viure i treballar en un altre país és una opció que com més va més s’estén entre els europeus joves i grans. Cada vegada hi ha més gent que comprèn els avantatges d’adquirir així una experiència professional. Aquesta guia vol ser una eina d'ús per a tots aquells interessats en les oportunitats laborals arreu d'Europa.

Edició: 2010

Descarregar

Demanar-ne un exemplar imprès (gratuït)

 

Portada Serveis d'informació i assistència de la UE.Serveis d'informació i assistència de la UE

Fullet sobre els diferents serveis d'informació que la UE té als Estats membres. Es tracta de centres i xarxes que ofereixen informació de caràcter general o sobre qüestions més concretes, com ara la manera de trobar feina a Europa, d'aconseguir un soci empresarial o d'obtenir finançament per a un projecte.

21 pàgines / Edició: 2009

Descarregarpdf

 

Poster 9 de maig de 2010Cartell del Dia d'Europa

Amb el lema 'Europa, la meva copa preferida', el disseny de la polonesa Maria Mileñko va ser seleccionat com a guanyador del concurs convocat per triar el pòster de la celebració del 9 de maig als 27 Estats membres l'any 2010.

Edició: 2010

Descarregarpdf

 

Portada Mini llibre Els meus drets fonamentals a la Unió Europea.Minillibre: Els meus drets fonamentals a la Unió Europea

Aquesta publicació en miniatura (25X32mm) recull tots els articles de la Carta de Drets Fonamentals de la UE. Les persones interessades tenen exemplars a la seva disposició a la seu de la Representació de la Comissió Europeai als Centres Europe Direct.

Edició: 2010

 

Portada Guia del Tractat de LisboaGuia del Tractat de Lisboa

Guia per explicar de forma breu i senzilla què és el Tractat de Lisboa, quins canvis comporta en l'estructura i el funcionament de la UE i com afectaran aquests canvis a tots els europeus.

20 pàgines / Edició: 2010

Descarregarpdf

 

 

Portada Panorama de la UE 2010.Panorama de la Unió Europea

Aquest desplegable ofereix una introducció a la Unió Europea i a les seves institucions i resumeix els canvis que la UE ha provocat a la vida quotidiana mitjançant la seva activitat en vuit grans àrees. Inclou un mapa dels Estats membres de la UE actualitzat de 43 x 48 cm.

Edició: 2010

Descarregarpdf

 

Calendari 2010El calendari de la Representació: 2010

El calendari 2010 de la Representació aplega exemples de projectes realitzats per ONG, entitats i institucions de Catalunya i les Illes Balears en àrees tan diverses com ara la recerca, el desenvolupament, la formació d'aturats i el medi ambient.

Edició: 2009

Descarregarpdf(678 kB)

 

Calendari 2009El calendari de la Representació: 2009

Dotze mesos, dotze projectes. El tema del calendari que anualment edita la Representació de la Comissió Europea a Barcelona s'ha dedicat, aquest 2009, als projectes que s'han finançat amb fons de la UE a Catalunya i les Illes Balears

Edició: 2008

Descarregarpdf

 

Portada Fets i xifres clau.Fets i xifres clau sobre Europa i els europeus

Quina és la població total de la UE? Quin és el nivell econòmic dels europeus? Quants estan a l'atur? Quin és el PIB de cadascun dels Estats? Amb l'ajut de gràfics, taules i il·lustracions, aquesta publicació ofereix les principals dades i xifres de la Unió i dels seus 27 Estats membres.

79 pàgines / Edició: 2008

Descarregarpdf

 

Portada 50 passos endavant.50 passos endavant

El 2007 la Unió Europea va celebrar el seu 50è aniversari. Però què han suposat, a la pràctica, aquests anys de projecte europeu? La publicació "50 passos endavant" presenta de forma clara i visual 50 exemples reals de com la UE ha beneficiat els ciutadans.

50 pàgines / Edició: 2007

Descarregarpdf

 

Publicacions per a joves i nens

 

Portada Què hi ha per mi?Què hi ha per a mi?

Oportunitats de la UE en educació, cultura i joventut

La UE ofereix un ventall molt ampli d'oportunitats als joves, tant per estudiar i formar-se en un altre país com per accedir a beques d'investigació o donar suport a projectes en l'àmbit de la cultura i la joventut. Aquest fullet ofereix informació sobre alguns dels principals programes europeus adreçats als joves.

60 pàgines / Edició: 2011

Descarregarpdf

Demanar-ne un exemplar imprès (gratuït)

 

Portada Explorem Europa.Explorem Europa

Descobrir el continent europeu, la seva diversitat geogràfica, la història i els personatges que l'han marcat; explicar què és la Unió Europea, com va néixer i com ha evolucionat i fer-ho amb un llenguatge i una presentació atractius per als nens: aquests són els objectius de la publicació Explorem Europa!, pensada per a edats compreses entre els 9 i els 12 anys.

44 pàgines / Edició: 2011

Descarregarpdf

Demanar-ne un exemplar imprès (gratuït)

 

Portada Canvi climàtic joves.De què va això del canvi climàtic?

Una introducció per a joves

Guia bàsica sobre el canvi climàtic adreçada específicament als joves. La publicació utilitza un llenguatge clar i directe per explicar des dels fonaments científics del canvi climàtic a la tasca dels científics que l'estudien i el paper de les organitzacions internacionals. També recull un seguit de consells per contribuir, de manera personal i en el dia a dia, en la lluita contra el canvi climàtic.

22 pàgines / Edició: 2010

Descarregarpdf

 

Portada En Mathias i Amadou.En Mathias i l'Amadou

Un noi de l'Àfrica, l'Amadou, i un altre d'Europa, en Mathias, ens parlen sobre com és viure en els seus respectius països. Un conte il·lustrat sobre la cooperació al desenvolupament i l'ajuda humanitària.

36 pàgines / Edició: 2008

Descarregarpdf

 

 

Publicacions sobre polítiques comunitàries

 

Portada Energies renovables: canviem les coses.Energies renovables: canviem les coses

La política europea d’energies renovables mai havia estat tan important. Aquestes energies tenen un paper decisiu en la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle i altres menes de contaminació, diversifiquen i milloren la seguretat del subministrament d’energia i mantenen la nostra indústria tecnològica d’energies netes, que és la primera al món.

Edició: 2011

Descarregarpdf

Demanar-ne un exemplar imprès (gratuït)

 

Portada Estalviar energiaEstalviar energia

Europa no pot seguir malbaratant la seva valuosa energia. A més de costar diners, això fa malbé el medi ambient i accelera el canvi climàtic. Només amb uns petits canvis en la manera com vivim, treballem i viatgem, Europa podrà reduir un 20% la seva factura anual de consum d'energia per a 2020 i estar en condicions d'assolir els objectius climàtics i energètics a mitjà i a llarg termini.

12 pàgines / Edició: 2011

Descarregarpdf

Demanar-ne un exemplar imprès (gratuït)

 

Portada Més intel·ligent i més netMés intel·ligent i més net

Aquesta publicació explica com fer-ho per viure sosteniblement, com podem deixar a les generacions futures prou recursos naturals i un medi ambient millor fent un ús més intel·ligent, més net i més eficaç de l'energia i dels recursos naturals.

28 pàgines / Edició: 2011

Descarregarpdf

Demanar-ne un exemplar imprès (gratuït)

 

Portada Una Europa per a les donesUna Europa per a les dones

L'objectiu d'aquesta publicació és destacar alguns dels nombrosos àmbits en els quals l’acció europea incideix de manera important en coses que ens interessen a tots però, especialment, a les dones. De la igualtat de sexes als drets del consumidor, de la conciliació de la vida professional i personal a la millora de la sanitat, les decisions de la Unió Europea afecten realment la nostra vida i el nostre futur.

24 pàgines / Edició: 2011

Descarregarpdf

Demanar-ne un exemplar imprès (gratuït)

 

Portada Reptes i oportunitats.Reptes i oportunitats

La immigració a la Unió Europea

La immigració suposa tant una oportunitat com un desafiament per a Europa. Els immigrants legals són necessaris per cobrir mancances de mà d'obra a la UE, on la població autòctona envelleix i els índex de natalitat disminueixen. Però la UE necessita frenar la immigració il·legal en cooperació amb d'altres països, i també té el deure de protegir aquells que necessiten asil. L'objectiu de la UE és concebre una estratègia comuna per fer front als desafiaments i aprofitar les oportunitats. Per això s'ha aprovat un Pacte Europeu sobre Migració i Asil.

21 pàgines / Edició: 2010

Descarregarpdf

 

Portada del cataleg de l'exposició.Projecte Europa. Les inversions de la UE a Catalunya

Catàleg de l'exposició 'Projecte Europa', que mostra 40 exemples de projectes finançats amb fons de la UE a Catalunya en infraestructures, medi ambient, I+D i desenvolupament local i urbà.

30 pàgines / Edició: 2010


Descarregar la versió en català
pdf(2.14 Mb)

Descarregar la versió en anglèspdf(2.16 Mb)

 

Portada del Manual d'integració.Manual sobre integració(3a edició)

Per a responsables de l'elaboració de polítiques i professionals

Recull de bones pràctiques i ensenyaments en l'àmbit de la integració de les persones immigrades arreu de la UE. La tercera edició del manual es divideix en sis capítols: Intercanvis europeus d'informació i bones pràctiques; Mitjans de comunicació i integració; Sensibilització i capacitació dels immigrants; Plataformes de diàleg; Obtenció de la nacionalitat i ciutadania activa i Joves immigrants, educació i mercat de treball.

174 pàgines / Edició: 2010

Descarregarpdf

 

Portada Manual d'integració 2ª edició.Manual sobre integració (2a edició)

Per a responsables de l'elaboració de polítiques i professionals

Segon volum d'aquest manual pràctic per a professionals, institucions i entitats que treballen en l'àmbit de la integració. S'hi recullen exemples de bones pràctiques d'arreu de la UE.

103 pàgines / Edició: 2007

Descarregarpdf

 

Portada La lluita contra el canvi climàtic.La lluita contra el canvi climàtic

La Unió Europea, al capdavant del món

Què és el canvi climàtic? Què fa Europa per fer-hi front? Aquesta publicació fa una radiografia de la situació actual i de les mesures que han situat a la UE al capdavant de la lluita contra l'escalfament del planeta.

24 pàgines / Edició: 2009

Descarregarpdf

 

Portada La política agrícola comuna, explicada.La Política Agrícola Comuna, explicada

Fulletó desplegable que concentra la informació bàsica sobre l'agricultura i la ramaderia europea, les seves característiques i els objectius que persegueix la política agrícola comuna. Inclou un plànol de les zones agràries de la Unió Europea.

24 pàgines / Edició: 2008

Descarregarpdf

 

Portada Política i desenvolupament.La política de desenvolupament de la Unió Europea

Discurs del comissari europeu de Desenvolupament i Ajuda Humanitària el 2006, Louis Michel, que presenta la situació de la política de desenvolupament de la UE, les prioritats i les línies a seguir de cara al futur.

13 pàgines / Edició: 2006

Descarregarpdf

 

PUNTS D'INFORMACIÓ DE LA UE

Catalunya Illes Balears Illes Balears Islas baleares Illes Balears

adress

Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears

Dades de contacte

Passeig de Gràcia, 90
08008 BARCELONA
Telèfon: 93 467 73 80 / 93 467 73 81

Anar al formulari de contacte >

 
 

Right navigation