unknown label

LA UE A CATALUNYA I LES ILLES BALEARS

Projectes finançats amb fons europeus

El tren d’alta velocitat, les ampliacions dels ports de Barcelona i Tarragona, l’aeroport de Palma, el Parc de Recerca Biomèdica, centres tecnològics i reformes urbanes arreu del territori. Vols conèixer quins projectes hi ha en marxa i quins han estat possibles a Catalunya i a les Illes Balears gràcies a la UE?
Coneix els projectes

 

Otras herramientas

Eines

La Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears

façana de la seu de la Representació de la Comissió Europea, al passeig de Gràcia de Barcelona La Comissió Europea és present a tots els Estats membres a través d’una xarxa d’oficines, anomenades representacions, que tenen l’objectiu d’informar sobre l'activitat de la Comissió i apropar als ciutadans les polítiques de la Unió Europea. També s'encarreguen de copsar la realitat social i els estats d'opinió a peu de carrer i traslladar aquesta informació a les institucions europees a Brussel·les perquè les seves polítiques responguin millor a les necessitats dels ciutadans. A Catalunya i a les Illes Balears, aquesta tasca la duu a terme la Representació de la Comissió Europea, que té la seu a Barcelona.

 

Què fa la UE?

Les actuacions de la Unió Europea tenen un impacte cada vegada més gran en les vides dels seus ciutadans. Des de la moneda amb què paguem a l’etiquetat dels productes que comprem; des dels programes per estudiar o treballar a l’estranger a les polítiques d’estalvi energètic. Coneix què fa la UE i quins són els resultats de la seva acció a Europa i al món. Descobreix alguns dels beneficis concrets de l’acció política de la UE per al dia a dia dels europeus.

 

 

El català a la UE

juego de Scrable La situació actual de la llengua catalana a la Unió Europea, els acords de les principals institucions europees sobre l’ús del català i la política europea de multilingüisme.


 
 

 

Activitats

juego de Scrable Conferències, debats, cursos, jornades, exposicions. Coneix quines activitats de temàtica europea tenen lloc a Catalunya i a les Illes Balears.

 

PUBLICACIONS DE LA UE EN CATALÀ

 

Erasmus+

Guia sobre les oportunitats que ofereix la Unió Europea en matèria d'ensenyament, formació professional, polítiques de joventut i pràctica de l'esport

Viatjant per Europa

Consells per moure's pel continent, com a turistes o en viatges de negocis: documentació necessària, tipus de moneda, assistència sanitària, drets dels passatgers, etc. Tota la informació per poder planificar els viatges i estalviar-nos sorpreses.

Explorem Europa

Descobrir el continent europeu, la seva diversitat geogràfica, la història i els personatges que l'han marcat; explicar què és la Unió Europea, com va néixer i com ha evolucionat i fer-ho amb un llenguatge i una presentació atractius per als nens: aquests són els objectius de la publicació Explorem Europa!, pensada per a edats compreses entre els 9 i els 12 anys

7 vides

El Fons Social Europeu inverteix en persones, la riquesa més gran que té Europa. A través d'aquesta publicació en podreu conèixer el testimoni de 7 beneficiaris

 

 

MIRADOR EUROPEU de Ferran Tarradellas

Allà on els projectes i les inversions es troben

03/02/2016Fa poc més d’un any el president Juncker va llançar el “Pla d’Inversions per Europa”, un projecte que va néixer amb la voluntat de donar resposta a la primera prioritat d’aquest executiu: creixement, ocupació i inversió. Avui el balanç que en fem és bo: s’han aprovat un total de 42 projectes d’infraestructures i innovació i […] 
Llegir tots els posts

PUNTS D'INFORMACIÓ DE LA UE

Catalunya Illes Balears Illes Balears Islas baleares Illes Balears

adress

Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears

Dades de contacte

Passeig de Gràcia, 90
08008 BARCELONA
Telèfon: 93 467 73 80 / 93 467 73 81

Anar al formulari de contacte >

 
 

Right navigation