unknown label

LA UE A CATALUNYA I LES ILLES BALEARS

Projectes finançats amb fons europeus

El tren d’alta velocitat, les ampliacions dels ports de Barcelona i Tarragona, l’aeroport de Palma, el Parc de Recerca Biomèdica, centres tecnològics i reformes urbanes arreu del territori. Vols conèixer quins projectes hi ha en marxa i quins han estat possibles a Catalunya i a les Illes Balears gràcies a la UE?
Coneix els projectes

 

Otras herramientas

Eines

Què fa la UE?

Les actuacions de la Unió Europea tenen un impacte cada vegada més gran en les vides dels seus ciutadans. Des de la moneda amb què paguem a l’etiquetat dels productes que comprem; des dels programes per estudiar o treballar a l’estranger a les polítiques d’estalvi energètic. Coneix què fa la UE i quins són els resultats de la seva acció a Europa i al món. Descobreix alguns dels beneficis concrets de l’acció política de la UE per al dia a dia dels europeus.

 

La Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears

façana de la seu de la Representació de la Comissió Europea, al passeig de Gràcia de Barcelona La Comissió Europea és present a tots els Estats membres a través d’una xarxa d’oficines, anomenades representacions, que tenen l’objectiu d’informar sobre l'activitat de la Comissió i apropar als ciutadans les polítiques de la Unió Europea. També s'encarreguen de copsar la realitat social i els estats d'opinió a peu de carrer i traslladar aquesta informació a les institucions europees a Brussel·les perquè les seves polítiques responguin millor a les necessitats dels ciutadans. A Catalunya i a les Illes Balears, aquesta tasca la duu a terme la Representació de la Comissió Europea, que té la seu a Barcelona.

 

El català a la UE

juego de Scrable La situació actual de la llengua catalana a la Unió Europea, els acords de les principals institucions europees sobre l’ús del català i la política europea de multilingüisme.


Activitats

juego de Scrable Conferències, debats, cursos, jornades, exposicions. Coneix quines activitats de temàtica europea tenen lloc a Catalunya i a les Illes Balears.

 

PUBLICACIONS DE LA UE EN CATALÀ

Els països d'Europa

Aquest pòster mostra un mapa d'Europa que inclou tots els Estats membres de la UE amb la bandera i les dades bàsiques (extensió, població, PIB, etc.) de cadascun d'ells.

Juega con Europa. educativos

La UE a Barcelona

Desplegable amb la informació bàsica de les institucions de la UE que tenen seu a la ciutat. Adreces, telèfons i dades de contacte de la Representació de la Comissió Europea, l'Oficina del Parlament Europeu i tots els punts d'informació i centres de documentació europea. S'acompanya d'una explicació breu sobre el paper de cada institució.

El calendari de la Representació: 2012

El calendari 2012 de la Representació aplega textos extrets de l'article 3 del Títol I del Tractat de la Unió Europea, que simbolitzen els objectius fonamentals de la Unió. Els textos, a més, van acompanyats per imatges representatives.

Projecte Europa. Les inversions de la UE a Catalunya

Catàleg de l'exposició 'Projecte Europa', que mostra 40 exemples de projectes finançats amb fons de la UE a Catalunya en infraestructures, medi ambient, I+D i desenvolupament local i urbà.

 

Right navigation