unknown label

Viatjar dins i fora d'Europa: consells i informacions útils per als ciutadans de la UE

En època de vacances milions d'europeus realitzaran desplaçaments tant dins com fora de la UE. La legislació de la Unió Europea regula aspectes com els drets dels passatgers, les compres transfrontereres o el límit de preus de les tarifes en itinerància. A més, posa a disposició dels ciutadans un seguit d'eines i recursos d'informació que poden facilitar el viatge o ser d'utilitat en cas d'incidències

 

Per saber-ne més

 

Otras herramientas

Eines

EN QUÈ ET PODEM AJUDAR?

Ciutadans

TAB1ENDTAB1/spain/barcelona/tab_ca.htmnullnullnulltarget1
 

Periodistes

TAB2ENDTAB2/spain/barcelona/tab_ca.htmnullnullnulltarget2
 

Joves

TAB3ENDTAB3/spain/barcelona/tab_ca.htmnullnullnulltarget3
 

Professors

TAB4ENDTAB4/spain/barcelona/tab_ca.htmnullnullnulltarget4
 

ACTUALITAT

Un estudi del projecte europeu Sophie detecta que les dones que viuen en països amb polítiques familiars tradicionals presenten un pitjor estat de salut que els homes

Un estudi del projecte europeu Sophie detecta que les dones que viuen en països amb polítiques familiars tradicionals presenten un pitjor estat de salut que els homes

31/07/2014

  • El projecte està coordinat des de Barcelona

Les dones que viuen en  països de la Unió Europea amb menys polítiques familiars orientades a garantir la igualtat de gènere gaudeixen d’un nivell de salut més baixa que els homes. Aquest és el resultat d’un estudi dut a terme per l’equip del projecte Sophie que, coordiant des de Barcelona, té l’objectiu d’identificar i avaluar els impactes de les polítiques estructurals en les desigualtats a nivell de la salut.

 
Un equip d’investigadors demostra l’eficiència d’un nou fàrmac contra la malària gràcies al Sincrotró Alba

Un equip d’investigadors demostra l’eficiència d’un nou fàrmac contra la malària gràcies al Sincrotró Alba

29/07/2014

  • La instal·lació científica del Vallès va comptar amb finançament de fons europeus

Un grup d’investigadors del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) de Catalunya, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat de Glasgow han demostrat amb la llum del Sincrotró Alba l’eficiència d’un nou fàrmac contra la malària, el CD27. El Sincrotró Alba és un accelerador de partícules per produir llum que funciona com a microscopi gegantí i que va posar-se en funcionament el maig del 2012 amb l’ajuda de fons europeus.

 
“Estic descobrint habilitats que tinc i que desconeixia”

“Estic descobrint habilitats que tinc i que desconeixia”

25/07/2014

El passat mes de juny la Rut Martí va marxar a Irlanda per participar en un Programa de Voluntariat Europeu. Volia aprendre anglès, adquirir experiència professional i destinar una part del seu temps als nens. Després d’uns mesos en un centre de joventut de Tullamore, la Rut està convençuda que la decisió que ha pres l’enriquirà tant a nivell personal com professional i anima als joves a participar en tasques de voluntariat.

 
 
Veure totes les notícies

VÍDEOS DESTACATS

Canal de la Representació a Youtube

PUBLICACIONS DE LA UE EN CATALÀ

Els països d'Europa

Aquest pòster mostra un mapa d'Europa que inclou tots els Estats membres de la UE amb la bandera i les dades bàsiques (extensió, població, PIB, etc.) de cadascun d'ells.

Juega con Europa. educativos

La UE a Barcelona

Desplegable amb la informació bàsica de les institucions de la UE que tenen seu a la ciutat. Adreces, telèfons i dades de contacte de la Representació de la Comissió Europea, l'Oficina del Parlament Europeu i tots els punts d'informació i centres de documentació europea. S'acompanya d'una explicació breu sobre el paper de cada institució.

El calendari de la Representació: 2012

El calendari 2012 de la Representació aplega textos extrets de l'article 3 del Títol I del Tractat de la Unió Europea, que simbolitzen els objectius fonamentals de la Unió. Els textos, a més, van acompanyats per imatges representatives.

Projecte Europa. Les inversions de la UE a Catalunya

Catàleg de l'exposició 'Projecte Europa', que mostra 40 exemples de projectes finançats amb fons de la UE a Catalunya en infraestructures, medi ambient, I+D i desenvolupament local i urbà.

 

PUNTS D'INFORMACIÓ DE LA UE

Catalunya Illes Balears Illes Balears Islas baleares Illes Balears

adress

Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears

Dades de contacte

Passeig de Gràcia, 90
08008 BARCELONA
Telèfon: 93 467 73 80 / 93 467 73 81

Anar al formulari de contacte >

 
 

Right navigation