unknown label

Viatjar dins i fora d'Europa: consells i informacions útils per als ciutadans de la UE

En època de vacances milions d'europeus realitzaran desplaçaments tant dins com fora de la UE. La legislació de la Unió Europea regula aspectes com els drets dels passatgers, les compres transfrontereres o el límit de preus de les tarifes en itinerància. A més, posa a disposició dels ciutadans un seguit d'eines i recursos d'informació que poden facilitar el viatge o ser d'utilitat en cas d'incidències

 

Per saber-ne més

 

Otras herramientas

Eines

EN QUÈ ET PODEM AJUDAR?

Ciutadans

TAB1ENDTAB1/spain/barcelona/tab_ca.htmnullnullnulltarget1
 

Periodistes

TAB2ENDTAB2/spain/barcelona/tab_ca.htmnullnullnulltarget2
 

Joves

TAB3ENDTAB3/spain/barcelona/tab_ca.htmnullnullnulltarget3
 

Professors

TAB4ENDTAB4/spain/barcelona/tab_ca.htmnullnullnulltarget4
 

ACTUALITAT

Els ‘Top jobs’ de la UE: Qui són i quines responsabilitats tenen

Els ‘Top jobs’ de la UE: Qui són i quines responsabilitats tenen

01/09/2014

En la cimera del passat dia 30 els líders de la UE reunits a Brussel·les van escollir el futur president del Consell Europeu, el polonès Donald Tusk, i l’alta representant, la italiana Federica Mogherini. Aquests dos noms, doncs, s’afegeixen als que ja coneixíem abans de les vacances d’estiu, el del president electe de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker i  el del Parlament Europeu, Martin Shculz. Com han estat escollits i quines responsabilitats tindran cadascun dels quatre?

 
Cartell de la campanya del Dia Mundial de l'Ajut Humanitari

Barcelona, entre les nou ciutats europees de la campanya del Dia Mundial de l'Ajut Humanitari

19/08/2014

El 19 d'agost és el Dia Mudial de l'Ajut Humanitari i la Comissió Europea ha llançat una campanya en 9 ciutats europees, entre les quals Barcelona, per tal de donar a conèixer aquesta commemoració i homenatjar els homes i dones que han mort o han patit atacs mentre feien tasques humanitàries arreu del món.

 
Fer pagaments i transferències bancaries a la zona euro com si ho féssim al nostre país

Fer pagaments i transferències bancaries a la zona euro com si ho féssim al nostre país

01/08/2014

La introducció de l’euro va facilitar el pagament de béns i serveis en metàl·lic arreu de la zona euro, evitant haver de fer canvis de moneda quan viatgem en qualsevol dels països que utilitza la moneda única. Tot i així, els pagaments electrònics d’un Estat a un altre no sempre han resultat tan fàcil per als ciutadans o les empreses.  A partir de l’1 d’agost la SEPA (Zona Única de Pagament en Euros) serà totalment operativa i facilitarà la vida a tots aquells que vulguin fer o rebre pagaments o transferències bancàries a la zona euro.  

 
 
Veure totes les notícies

VÍDEOS DESTACATS

Canal de la Representació a Youtube

PUBLICACIONS DE LA UE EN CATALÀ

Els països d'Europa

Aquest pòster mostra un mapa d'Europa que inclou tots els Estats membres de la UE amb la bandera i les dades bàsiques (extensió, població, PIB, etc.) de cadascun d'ells.

Juega con Europa. educativos

La UE a Barcelona

Desplegable amb la informació bàsica de les institucions de la UE que tenen seu a la ciutat. Adreces, telèfons i dades de contacte de la Representació de la Comissió Europea, l'Oficina del Parlament Europeu i tots els punts d'informació i centres de documentació europea. S'acompanya d'una explicació breu sobre el paper de cada institució.

El calendari de la Representació: 2012

El calendari 2012 de la Representació aplega textos extrets de l'article 3 del Títol I del Tractat de la Unió Europea, que simbolitzen els objectius fonamentals de la Unió. Els textos, a més, van acompanyats per imatges representatives.

Projecte Europa. Les inversions de la UE a Catalunya

Catàleg de l'exposició 'Projecte Europa', que mostra 40 exemples de projectes finançats amb fons de la UE a Catalunya en infraestructures, medi ambient, I+D i desenvolupament local i urbà.

 

PUNTS D'INFORMACIÓ DE LA UE

Catalunya Illes Balears Illes Balears Islas baleares Illes Balears

adress

Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears

Dades de contacte

Passeig de Gràcia, 90
08008 BARCELONA
Telèfon: 93 467 73 80 / 93 467 73 81

Anar al formulari de contacte >

 
 

Right navigation