unknown label

Actualitat i premsa - Recursos per a periodistes

Otras herramientas

Eines

Fonts d'informació, recursos i serveis per a periodistes i mitjans de comunicació.

Descarrega fotos i logos de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i del seu director, Ferran Tarradellas

30 anys d'Espanya a la UE: descarrega't les fotos històriques i el discurs de Jacques Delors

Flickr: al nostre compte de Flickr hi trobaràs imatges de tots els actes que celebrem

Quadre de comissarisjpg(2.5 Mb): Tots els membres de la Comissió Juncker i el nom de les seves carteres en català.

 

Notes de premsa de la Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes

Sala de premsa de la UE És el portal general per als serveis de premsa de totes les institucions. Ofereix les darreres notes publicades i conté els enllaços als espais de premsa de la Comissió, el Parlament, el Consell i la resta d'institucions. En les 23 llengües oficials.

Notes de premsa de la Comissió El servei Rapid dóna accés a totes les notes i convocatòries de premsa (IP) de la Comissió Europea. Cada migdia -de dilluns a divendres- es publica el resum Midday express amb les informacions destacades del dia. Les notes de premsa es difonen inicialment en anglès i/o francès i, en funció de la importància del tema i de la seva repercussió, se'n publica també la traducció a d'altres llengües oficials.

Calendari de la UE Els principals esdeveniments de totes les institucions de la UE aplegats en un sol instrument, pensat per als professionals dels mitjans.

Contactes de premsa Accés a les llistes de noms i contactes del servei de portaveus de la Comissió Europea i dels responsables de premsa de cadascuna de les àrees. També hi ha la llista de contactes de la Direcció General de Comunicació, de les Representacions i del Servei Audiovisual.

Servei Audiovisual El servei audiovisual (Audiovisual Service) de la UE ofereix imatges, sons i vídeo de forma gratuïta als periodistes i mitjans que treballen a la UE. Permet descarregar fotos en alta resolució, vídeos, arxius de so i d'altre material que pot ser utilitzat lliurement i gratuïta. Per descarregar els continguts només cal registrar-se al mateix web.

Europe by Satelite (EbS) La televisió de la UE via satèl·lit. Emet en directe el midday briefing, la roda de premsa diària de la Comissió Europea, i també les principals sessions del Parlament Europeu a més d'altres actes destacats de qualsevol de les institucions de la UE. També permet descarregar vídeos amb el resum de l'actualitat, reportatges i infoclips de diversos temes relacionats amb les polítiques de la UE.

EU Tube El canal de la Comissió Europea a YouTube.

Eurostat És l'oficina d'estadística de la Unió Europea. La seva pàgina web permet accedir a totes les estadístiques que periòdicament publica aquest organisme i que ofereixen dades comparades entre Estats membres i regions de la UE pel que fa a la situació econòmica, social, cultural, ambiental, etc.

Eurobaròmetre Els resultats dels sondejos d'opinió de la Unió Europea.

Cordis És el portal de la UE especialitzat en innovació, investigació i desenvolupament. La secció de premsa ofereix continguts específics en aquestes àrees.

Presseurop Aquest portal web recull articles dels principals diaris i mitjans impresos d'arreu d'Europa, amb traduccions a 10 idiomes.

Xarxa d'experts en la UE El Team Europa és una xarxa d'acadèmics, juristes, economistes i d'altres professionals especialitzats en temes europeus. Participen en conferències i seminaris i també estan a disposició dels mitjans de comunicació per oferir entrevistes, informació especialitzada i articles d'opinió. Podeu consultar la llista de membres del Team Europa a Catalunya i les Illes Balears o bé gestionar entrevistes i intervencions a través de l'oficina de premsa de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona: 93 467 78 12.

 

CONTACTES DE PREMSA

CONTACTES DE PREMSA

Laura Rahola
laura.rahola@ec.europa.eu
93 467 78 12

Carlota Martí
Carlota.marti-niubo@ext.ec.europa.eu
93 467 78 10

 
 

REP LES NOTES I CONVOCATÒRIES DE PREMSA

REP LES NOTES I CONVOCATÒRIES DE PREMSA

Subscriu-t'hi 
 

Darrer vídeo a Youtube

Right navigation