unknown label

30 anys a la UE

Otras herramientas

Eines

El 12 de juny de 1985, Espanya va signar el tractat d'adhesióa la UE, i mig any més tard, al gener del 1986 passava a ser Estat membre de la Unió Europea. Espanya va entrar a la UE al mateix moment que va fer-ho el seu país veí, Portugal. Aquí trobareu les fotos històriques de la signatura de l'adhesió i el discurs de l'aleshores president de la Comissió Europea, Jacques Delors.

 

 

 

 

 

 

Foto del discurs del Rei Juan Carlos. Al Palau Reyal a Madrid: descarregueu-lajpg(141 kB)

 

 

 

 

 

 

 

Foto de Juan Carlos, Rei d'Espanya; Jacques Delors, President de la Comissió Europea; Sofía, Reina d'Espanya; i Lorenzo Natali, Vice-President de la CEC encarregatde la Cooperaciói el DesenvolupamentiAmpliació,d'esquerra adreta. Al Palau Reyal a Madrid: descarregueu-lajpg(147 kB)

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto del discurs pronunciat per Felipe González Márquez , president del govern espanyol ( de peu a la tribuna ). Al Palau Reyal a Madrid: descarregue-lajpg(159 kB)

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto de la salutació entre Mário Soares , el primer ministre portuguès, a l'esquerra , i Felipe González Márquez , president del Govern espanyol. A Lisboa: descarregueu-lajpg(141 kB)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto de grup dels signants. A Torre de Belém a Lisboa: descarregueu-lajpg(140 kB)

 

 

 

 

 

 

 
 
 

La signatura del Tractat d'Adhesió d'Espanya ; Fernando Morán López , ministre espanyol d'Afers Estrangers; Felipe González Márquez, president del govern espanyol , a la taula de la signatura , esquerra i dreta ; Gabriel Ferran d'Alfaro, espanyol representant permanent davant la Comissió Europea ; Manuel Marín , secretari d'Estat espanyol a càrrec de la relacions amb les Comunitats Europees, segon i tercer , de l'esquerra. Al Palau Reyal a Madrid: descarregueu-lajpg(128 kB)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto de grup : primera fila d'esquerra a dreta, Giulio Andreotti , el ministre italià d'Afers Estrangers, Yannis Charalambopoulos , ministre grec d'Afers Estrangers, Poul Schlüter , el primer ministre danès, Hans - Dietrich Genscher , Ministre Federal Alemany d'Afers Exteriors , Geoffrey Howe , Secretari d'Estat britànic d'Afers Exteriors i de la Commonwealth , Garret Fitzgerald , el primer ministre irlandès, Ruud Lubbers , el primer ministre holandès, Bettino Craxi , el primer ministre italià i president en exercici del Consell , Joan Carles, rei d'Espanya, Felipe González Márquez , el primer ministre espanyol, Mário Soares , el primer ministre portuguès, Wilfried Martens , el primer ministre belga , Laurent Fabius , el primer ministre francès, Jacques Poos , el diputat luxemburguès primer Ministre, ministre de Relacions Exteriors , i Jacques Delors , president de la Comissió Europea.  Al Palau Reyal a Madrid: descarregueu-lajpg(175 kB)

 

 

Discurs de Jacques Delors en motiu de la signatura del Tractat d'Adehsió: aquípdf(283 kB)

 

CONTACTES DE PREMSA

CONTACTES DE PREMSA

Laura Rahola
laura.rahola@ec.europa.eu
93 467 78 12

Carlota Martí
Carlota.marti-niubo@ext.ec.europa.eu
93 467 78 10

 
 

REP LES NOTES I CONVOCATÒRIES DE PREMSA

REP LES NOTES I CONVOCATÒRIES DE PREMSA

Subscriu-t'hi 
 

Darrer vídeo a Youtube

Right navigation