unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

La Comissió Europea proposa una presa estàndard per als vehicles elèctrics arreu de la UE

25/01/2013 | Transports
Detall del repostatge d'un vehicle que funciona amb combustible verd

La Comissió Europea vol ampliar la xarxa de punts de recàrrega i de proveïment de combustibles alternatius per a vehicles. Es tracta que els automòbils que funcionen amb electricitat, hidrogen, gas natural liquat i gas comprimit trobin prou infraestructura per circular arreu d’Europa. La Comissió ha fet una proposta de normativa que impulsarà l’ús dels combustibles alternatius i ajudarà a reduir l’emissió de gasos contaminants. La proposta també inclou l’estandardització de les preses per a cotxes elèctrics.

 

Si més conductors de la UE utilitzessin vehicles propulsats per electricitat, hidrogen o gas natural, en comptes de benzina o gasoil, es reduiria la nostra dependència d’importacions de petroli i les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Però l’ús dels combustibles alternatius té diversos obstacles, com ara l’elevat cost dels vehicles, la baixa acceptació per part dels consumidors i la falta de punts de recàrrega i proveïment arreu la UE. Per aquest motiu, la Comissió Europea ha fet una sèrie de propostes per ajudar a eliminar aquests obstacles.

Pels vehicles elèctrics, la CE proposa un mínim d’estacions de recàrrega a cada Estat membre i una presa estàndard que es pugui utilitzar arreu de la UE. Pel que fa als vehicles d’hidrogen, es proposen normes comunes per a les mànegues de combustible i d’altres components de les estacions de servei de 14 països de la UE. En relació als vehicles que es proveeixen de gas natural liquat, es preveu que hi hagi estacions de servei per a camions cada 400 kilòmetres al llarg de la futura xarxa de transports europea i punts de proveïment per a vaixells als 139 ports marítims i fluvials. I pel que fa als vehicles que es proveeixen amb gas natural comprimit, l’objectiu és que, d’aquí a 2010, les estacions de servei siguin accessibles per a vehicles normals arreu d’Europa cada 150 kilòmetres com a mínim. Les propostes no inclouen els combustibles alternatius que utilitzen infraestructures existents, com ara els biocombustibles i combustibles sintètics, o els que ja tenen una infraestructura bàsica, com ara el gas liquat de petroli.   

La UE posarà a la disposició dels Estats el finançament necessari per impulsar aquestes transformacions. Cada país de la UE podrà dur a terme aquests canvis modificant la seva legislació i fiscalitat, per tal de fomentar la inversió del sector privat.  

Aquestes propostes estan incloses al full de ruta de la Comissió que estableix els objectius per augmentar la mobilitat i la integració de les xarxes de transport de la UE fins el 2050, i per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

 

Right navigation