unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

La Comissió Europea posa en marxa un nou programa de prevenció i gestió de catàstrofes a la regió euro-mediterrània

31/01/2012 | Política regional i cooperació transfronterera

La Comissió Europea ha anunciat el llançament d’un nou programa de protecció civil a la regió euro-mediterrània per 2013-2016. Aquest nou programa, centrat en la prevenció i la millora en la gestió de les emergències, s'ha tirat endavant gràcies als bons resultats aconseguits amb una iniciativa ja en marxa, el Programa de Prevenció, Preparació i Reacció a catàstrofes naturals d'origien humà, l'anomenat PPRD Sud.

 

La comissària europea de Cooperació Internacional, Kristalina Georgieva, ha declarat que “aquests últims vint anys, 1.085 desastres han sacsejat la regió de la mediterrània i han provocat la mort de gairebé 47.000 persones. Això representa un desastre per setmana. Cap país pot fer front tot sol a aquests reptes tan freqüents i importants, per això és necessari reforçar i millorar la cooperació regional. El PPRD Sud és l’exemple que una cooperació com aquesta beneficia no només als països de la regió, sinó també als ciutadans, ja que reforça  les capacitats de prevenció, de preparació i de resposta als desastres.”

Aquesta iniciativa, que s’engegarà la primavera de 2013 i tindrà continuïtat fins el 2016, farà èmfasi en la prevenció i la preparació a la reacció a catàstrofes. Abordarà aspectes en matèria de protecció civil, com ara el reforç de la cooperació entre la UE i les institucions del  sud de la mediterrània, el foment de la coordinació en la reacció davant les catàstrofes a aquests països, i l’estímul al desenvolupament  regional davant la gestió de desastres. Aquesta iniciativa vol fomentar no només la participació dels governs sinó també de la societat civil.   

Més informació:

 

Right navigation