unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

L’any 2013 és l‘'Any Europeu dels Ciutadans’

31/01/2012 | Participació ciutadana, debats i consultes

L’any 2013 serà l’Any Europeu dels Ciutadans. La celebració coincidirà amb el vintè aniversari de l’entrada en vigor del Tractat de Maastricht, que estableix la ciutadania de la UE. Durant l’Any Europeu les institucions difondran als ciutadans els drets dels que poden beneficiar-se i explicaran les polítiques i programes que tenen el ciutadà com a centre de l’acció.

 

La vicepresidenta i comissària europea de Justícia i Ciutadania, Viviane Reding, ha explicat que “volem seguir fent realitat els drets dels ciutadans i, per això, dediquem un any sencer a aquells que són el cor del projecte Europeu: els nostres ciutadans. L’Any Europeu dels Ciutadans ens ofereix l’oportunitat d’escoltar i aprendre dels ciutadans, d’allò que volen i de com podem construir junts el futur de la Unió Europea.”

Per preparar el terreny de l’Any Europeu,  la Comissió va dur a terme una consulta pública entre el 9 de maig i el 9 de setembre passats, en la qual demanava als ciutadans quins problemes havien trobat en exercir els seus drets a la UE. Les contribucions, que estan sent analitzades, s’incorporaran a l’Informe de Ciutadania que es publicarà el 9 de maig de 2013.

Com a part de l’Any Europeu del Ciutadans, els polítics han començat a celebrar debats públics sobre el futur d’Europa. Els debats, ‘Es tracta d’Europa. Es tracta de tu. Participa en el debat’, tindran lloc arreu de la Unió durant tot el 2013 i tothom hi pot participar. Els primers debats ja s'han celebrat a Espanya, Àustria i Alemanya, i n’hi haurà molt més.

L’Any Europeu dels Ciutadans serà oficialment inaugurat amb un debat amb els ciutadans a Dublín el 10 de gener del 2013, coincidint amb l’inici de la presidència irlandesa del Consell.

Enllaços relacionats

 

Right navigation