unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

Un cicle de jornades explica la Iniciativa Ciutadana Europea a Catalunya

31/01/2012 | Participació ciutadana, debats i consultes

La Iniciativa Ciutadana Europea (ICE), introduïda pel Tractat de Lisboa, és una nova eina que pretén afavorir i fomentar la participació dels ciutadans en les polítiques de la Unió Europea. Des de l’1 d’abril d’aquest any, reunint un milió de signatures arreu d’Europa es pot demanar a la Comissió Europea que actuï en algun dels àmbits de la seva competència. Un cicle de jornades expliquen aquesta iniciativa en diferents ciutats de Catalunya.

 

Terrassa va acollir la primera de les jornades del cicle ‘Per una Europa més teva, pren la iniciativa’, el 18 d’octubre passat, amb la participació de representants polítics i experts en l’àmbit europeu.  A l’acte es va posar de manifest la importància de reflexionar sobre la construcció de la Unió Europea, especialment en un moment com l’actual. D’altra banda, també es va incidir en la necessitat d’afavorir les vies per a la participació ciutadana, com a resposta al dèficit democràtic que en determinades ocasions se li atribueix a la UE. Aquesta iniciativa és una eina més que ajuda la ciutadania europea a l’exercici real dels seus drets incorporant el valor de la democràcia participativa en front la democràcia representativa tradicional.

El cicle ‘Per una Europa més teva, pren la iniciativa’, està organitzat pel Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb ajuntaments i d’altres institucions d’àmbit local, i amb el suport de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i l’Oficina d’Informació del Parlament Europeu a Barcelona. Les properes sessions tindran lloc a Tarragona, el 30 d’octubre;  a Girona, el 5 de novembre; i a Lleida, el 4 de desembre. Amb aquestes jornades s’intenta apropar als ciutadans, de manera didàctica i entenedora, les possibilitats de participació en les institucions comunitàries i en la construcció de la democràcia europea.

Enllaços relacionats

 

Right navigation