unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

La Comissió Europea renova el servei EURES per adaptar-lo a la demanda creixent de llocs de treball arreu de la UE

29/01/2013 | Ocupació i política social
Cartells amb les paraules, en anglès, job, better job i new jobLa Comissió Europea ha reformat el servei europeu d’ocupació, EURES, per adaptar-lo millor a les exigències de les empreses i els treballadors que busquen feina i als canvis al mercat laboral. Aquesta xarxa de serveis públics de treball abasta fins un 40% dels llocs disponibles a 31 països europeus i té una base de dades que supera els 750.000 currículums.
 

Davant la situació actual a la UE, amb 25 milions d’aturats (prop de 6 milions a l’Estat espanyol i gairebé 900.000 a Catalunya), la Comissió s’ha marcat com a prioritat la creació d’ocupació. Per a molts europeus, la solució passa per trobar feina en un altre país de la UE. La realitat és que hi ha llocs de treball que no es cobreixen al mercat laboral, especialment en sectors emergents, com ara les tecnologies de la informació, les telecomunicacions i l’economia ecològica. La clau és posar en contacte els treballadors amb la formació adient, amb aquestes ofertes laborals.

Per servir millor aquest objectiu, el servei d'ocupació EURES, que fins ara incloia ofertes de treball de les oficines públiques d'ocupació dels Estats que hi participen, s'ha preparat per incorporar també a la xarxa les agencies d’ocupació privades, que hauran d’acreditar-se i que romandran sota la supervisió de les oficines nacionals dels països participants. Aquest canvi permetrà ampliar considerablement les ofertes de treball disponibles a través del web.

Els canvis projectats al servei s'adrecen molt especialment a ajudar els joves desocupats a trobar feina o accedir a períodes de pràctiques. Els serveis d’aquest web són gratuïts. Hi participen els 27 països de la UE, a més de  Noruega, Islàndia, Liechtenstein i Suïssa. El web rep més de 4 milions de visites al mes i la informació que genera dóna lloc a aproximadament 50.000 col·locacions l’any.

La reforma d’EURES és una de les iniciatives que formen part de l’agenda de noves qualificacions i ocupacions de la UE, que pretén fer més flexibles els mercats laborals, dotar als treballadors de la formació necessària, millorar les condicions de treball i crear ocupació. Aquesta iniciativa és un dels cinc pilars de l’estratègia de creixement i ocupació de la UE, l’anomenada estratègia Europa 2020. La seva meta principal és aconseguir una taxa d’ocupació del 75% per a la població d’entre 20 i 64 anys. La reforma d’EURES ha d’haver conclòs abans de finals de 2013.
 

 

Right navigation