unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

La Comissió Europea empara la presentació a Montmeló del primer prototip de cotxe de carreres elèctric del món

27/02/2013 | Medi ambient

El vicepresident de la Comissió Europea, Antonio Tajani, participarà demà en la presentació al Circuit de Catalunya de Volar-e, un vehicle elèctric de 1000 CV que és el més potent del món. Es tracta del primer cotxe de carreres elèctric. Arriba a una velocitat de fins a 300 kilòmetres hora i pot passar de 0 a 100 en 3,4 segons.

 
Es tracta d'un vehicle desenvolupat per l’empresa Applus+ IDIADA, amb seu al Baix Penedès, després de guanyar una licitació de la Comissió Europea. La presentació, s’emmarca dins de la jornada “Promoció de les Tecnologies dels vehicles elèctrics” que es celebrarà al Circuit de Catalunya coincidint amb els dies de proves de la Fòrmula1 (F1 Test Days). Tajani assitirà a la presentació acompanyat del president del RACC –que coordina la presentació- Sebastià Salvadó, i el director general d’Applus+ IDIADA, Carles Grasas.

El 16 de febrer de 2012, la Comissió Europea va publicar una convocatòria a propostes per la promoció de les tecnologies dels vehicles elèctrics. L’objectiu era augmentar el nivell de consciència social sobre l’alta funcionalitat dels vehicles elèctrics i els beneficis de la seva utilització.

La Comissió vol incrementar l’acceptació d’aquesta tecnologia per part dels consumidors, diluint prejudicis sobre les prestacions esportives, l’autonomia i la seguretat mitjançant una demostració d’un vehicle elèctric en un àmbit tan exigent com el de la competició, on es podrà experimentar el potencial real d’aquesta tecnologia.

La posada a prova de “Volar-e” la realitzaran el pilot Antonio Zanini, guanyador del FIA Alternative Energies Cup 2011, i la pilot Laia Sanz, dotze vegades campiona del Món de Trial i tres vegades guanyadora del Dakar en la categoria femenina. La presentació es farà en un acte per a la premsa al circuit de Montmeló.

Els vehicles elèctrics

L’electricitat ofereix la possibilitat de substituir el petroli com a mitjà de propulsió. La substitució gradual de cotxes de benzina o gasoil per vehicles elèctrics pot contribuir a complir els ambiciosos objectius de reducció d’emissions de CO2 que s’ha marcat la Unió Europea. Els avantatges directes són clars: Els vehicles elèctrics no emeten C02 ni d’altres gasos contaminants i, en fer menys soroll, garanteixen menys contaminació acústica i menys vibració.

L’electrificació del transport (electromobilitat) és una prioritat del Programa d’Investigació Comunitari i del Pla de Recuperació Econòmica Europea, presentat el novembre de 2008 en el marc de la Iniciativa Green Cars. A més, la Comissió Europea recolza amb 24,2 milions d’euros una iniciativa d’electromobilitat europea, Green eMotion, que pretén intercanviar i desenvolupar tècniques i experiències de diverses regions d’Europa així com facilitar la venda de vehicles elèctrics en Europa.

 

Right navigation