unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

Oberta la setena convocatòria del programa europeu LIFE+ per donar suport a projectes mediambientals

25/02/2013 | Medi ambient
Diverses mans aguanten una llavor germinant


La Comissió Europea ha publicat la setena convocatòria del Programa LIFE+ destinada a cofinançar projectes a favor del medi ambient a la Unió Europea i a d’altres països (països candidats a l'adhesió, països de la AELC membres de l’Agència Europea del Medi Ambient i països dels Balcans Occidentals). LIFE+ és el principal programa de la UE per contribuir a l'aplicació, actualització i desenvolupament de la política i la legislació comunitàries en matèria de medi ambient i desenvolupament sostenible. 

 

LIFE+ és el principal programa de la UE per contribuir a l'aplicació, actualització i desenvolupament de la política i la legislació comunitàries en matèria de medi ambient i desenvolupament sostenible. Des dels seus inicis, l'any 1992, LIFE+ ha finançat prop de 4.000 projectes, dels quals 447 s’han desenvolupat a Espanya. Aquest any, LIFE+ disposa de 286 milions d'euros per cofinançar projectes que entrin en les tres línies principals d'intervenció del programa:

  • Natura i biodiversitat: per a projectes de protecció, conservació i restauració d'hàbitats naturals i de flora i fauna silvestres.
  • Política i governança mediambiental: per a projectes pilot que contribueixin al desenvolupament de polítiques, idees, mètodes o instruments innovadors.
  • Informació i comunicació: per a campanyes de comunicació i sensibilització ambiental.

En el cas de Catalunya, el programa LIFE+ ha cofinançat nombrosos projectes mediambientals. Entre els exemples d’iniciatives que han rebut suport europeu hi ha DELTALAGOO, dedicat a la restauració i la gestió de l'hàbitat en dues llacunes costaneres del Delta de l'Ebre i gestionat per l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA); el projecte EDUCO, sobre el sistema de recollida dels olis de cuina usats (UCO) a través dels centres educatius i la realització de proves pilot per a la producció de biodièsel amb tecnologia de cavitació presentat per la Fundació CTM Centre Tecnològic; i el projecte GESMOPOLI i IMOSMI, centrat en la mobilitat sostenible en polígons industrials presentat per la Diputació de Barcelona.

Beneficiaris

Poden accedir al programa tant entitats públiques com agents o institucions privades dels Estats membres de la UE i de Croàcia.

Sol·licituds

Més informació, formularis i guia de presentació de les sol·licituds a la pàgina web de LIFE+. Les propostes només es podran fer a través de l'eina de sol·licitud en línia "eProposal".

Termini

La convocatòria 2013 romandrà oberta fins el 25 de juny de 2013 a les 16:00 (CET). Les propostes s'hauran de validar i presentar a través de 'eProposal' a les autoritats competents. Seguidament, les autoritats nacionals de cada Estat membre presentaran les propostes a través d'aquesta eina a la Comissió Europea, com a màxim el 5 de juliol de 2013 a les 23:59 hores (CET).  Aquesta és l'última convocatòria del període de programació 2007-2013.

Jornada de presentació LIFE+ a Barcelona

La Diputació de Barcelona farà una jornada de presentació de la convocatòria LIFE+ 2013 el 5 de març a la Sala d'Actes del Vagó a Barcelona. La jornada, oberta a professionals i entitats interessats en la nova convocatòria del programa ambiental de la UE, tindrà lloc durant el matí, de 09:30h a 13:30h.

 

Right navigation