unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

Impuls de la UE a la indústria mòbil

05/03/2013 | Internet i societat de la informació
La vicepresidenta Neelie Kroes al World Mobile Congress

La vicepresidenta de la Comissió Europea i responsable de l’Agenda Digital, Neelie Kroes, va presentar el nou pla d'acció europeu per a les comunicacions inalàmbriques al Mobile World Congress a Barcelona. Kroes va anunciar una inversió de 50 milions per a la recerca en tecnologia 5G i es va comprometre a treballar a fons, des de la Comissió i en coordinació amb els Estats membres, per donar resposta a la necessitat d'un veritable mercat únic per a la telefonia mòbil. 

 

Què ha fet fins ara la UE per a la indústria mòbil?

Aconseguir preus més baixos per als consumidors: la limitació dels preus dels serveis d’itinerància (roaming) han aconseguit 15 mil milions d'euros en estalvis per als consumidors.

Fer un mercat més eficient: obligar a les "tarifes de terminació" (els preus que els operadors mòbils es cobren entre ells per finalitzar una trucada d’un altres operador) a reflectir els costos ha ajudat a fer caure els preus dels mòbils d'un 31-42% des del 2006 i ha fet que les empreses se centrin en els fluixos d'ingressos reals de valor afegit.

Desenvolupar els estàndards en què es basa la indústria: l'estàndard GSM i la majoria dels estàndards 3G que han permès desenvolupar una indústria amb un volum de 250 mil milions d'euros l'any han rebut finançament dels fons europeus de recerca.

Augmentar l'espectre per a la nova indústria: ja tenim 1000Mhz assignats però volem 1200Mhz d'espectre per a la banda ampla sense fils; volem facilitar la possibilitat de compartir espectre per maximitzar el valor d'aquest recurs escàs.

Més flexibilitat: gràcies a contractes ara limitats a una longitud màxima de 24 mesos, l'obligació d'oferir contractes de 12 mesos i el dret de canviar el número propi a una nova xarxa amb 24 hores d'antelació, els consumidors tenen la possibilitat d'una millor selecció i les empreses tenen una millor oportunitat de competir per a clients insatisfets.

Millor qualitat: els contractes de consum han de donar informació sobre els nivells mínims de qualitat del servei. L'objectiu és elevar les expectatives i el rendiment

Ajuda a salvar vides amb 112: els Estats membres de la UE tenen un únic número d'emergència (gratuït), en col·laboració amb la indústria mòbil, al qual tothom pot trucar des del seu telèfon mòbil

Nous fons per desenvolupar la tecnologia 5G: la comissària ha anunciat una inversió de 50 milions d'euros per tornar a posar Europa al capdavant del desenvolupament tecnològic de la indústria del mòbil

Protegir la privacitat: ja sigui a través de noves opcions acceptant cookies, donant suport a l'estàndard Do Not Track (capçalera HTTP que sol·licita a les aplicacions i a les pàgines web que desactivin el seguiment dels usuaris) o reformant les normes de la UE sobre la protecció de dades, la Comissió Europea dóna suport a la confiança i la privacitat mitjançant el consentiment informat;

La tecnologia mòbil al cor de l'Agenda Digital: la tecnologia mòbil és el futur d'internet i la Comissió Europea vol posar-se al capdavant de l’impuls a aquest sector. El mòbil és un factor clau per a cada element de l'esforç general de l'Agenda Digital, des del mHealth (desenvolupament d'aplicacions per a mòbil que permetin gestionar la salut pública) fins a Connected TV (televisió amb connexió a internet), i es té en compte als plans de la Comissió Europea per a un mercat únic de les telecomunicacions. 

Right navigation