unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

València acull una jornada de la Comissió Europea sobre noves tecnologies i oportunitats laborals

31/01/2012 | Internet i societat de la informació

Avui té lloc a València la trobada anual sobre l'Agenda Digital Europea, amb un programa centrat en les noves tecnologies i les oportunitats que aquestes ofereixen a treballadors i empreses. La jornada, que compta amb la participació del secretari d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació (SETSI), Víctor Calvo-Sotelo, i del director general d'Informàtica de la Comissió Europea, Francisco García Moran, es pot seguir per vídeo-streaming i a través de Twitter, amb les etiquetes #TICValencia i #da12es.

 

Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i les infraestructures que hi estan relacionades, com ara la banda ampla, són eines essencials per a la creació d'ocupació i la promoció de la iniciativa empresarial. Malgrat l'alt nivell d'atur que pateixen molts dels països de la UE, i especialment Espanya, actualment hi ha una demanda insatisfeta de professionals qualificats en sectors relacionats amb la tecnologia. En aquest sentit, la trobada proposa un seguit de ponències per respondre preguntes com ara quin és el paper actual i futur del sector educatiu, la formació professional i la formació contínua per a les TIC; què es pot fer des de les empreses i des del sector públic per millorar la situació i quines serien les intervencions necessàries a nivell europeu, per exemple les inversions o projectes a incentivar a través del Fons Social Europeu.

A més d'aquests temes, la jornada aborda qüestions relatives a les condicions per a l'emprenedoria, les barreres i incentius, el paper de les administracions públiques i el finançament i internacionalització de les empreses espanyoles en l'era d'internet.

El programa també posa sobre la taula el tema, crític i essencial, del desenvolupament de les infraestructures de banda ampla i els serveis digitals. En el context econòmic actual és important examinar les oportunitats que seguiran oferint els fons europeus de política regional per a aquestes qüestions. L’objectiu és analitzar la situació actual del desplegament d'infraestructures de banda ampla a Espanya des de la perspectiva dels principals agents implicats. Així mateix, també es vol analitzar quines són les opcions per reduir els costos de desplegament d'infraestructura de xarxes de banda ampla, un element crucial per als objectius de l'Agenda Digital Europea a Espanya.

Aquest acte s'inscriu en el diàleg que la Comissió manté amb els actors del sector de les TIC a Espanya, per al qual s'ha obert un fòrum en líniahttp://daa.ec.europa.eu/group/19/content. Abans de València, trobades similars s'han organitzat a Madrid i a Sevilla, sempre amb l'objectiu d'apropar els objectius i oportunitats que ofereix la UE als actors del sector de les TIC.

Enllaços relacionats

 

Right navigation