unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

Particulars i empreses es beneficiaran de la normativa europea per completar el mercat interior de l’energia i augmentar la competitivitat

31/01/2012 | Energia

La Unió Europea ha acordat normes comunes per augmentar la competitivitat del mercat de l’energia, amb l’objectiu que particulars i empreses puguin beneficiar-se d’un subministrament segur i sostenible a preus justos. Aquestes directives són essencials per superar reptes actuals, com ara el canvi climàtic, la dependència excessiva de les importacions i l’accés universal i assequible a l’energia.

 

Des de l’aprovació de la normativa europea sobre el mercat energètic s’han fet alguns avenços, com ara l’ampliació de l’oferta per als consumidors, les mesures per garantir la seguretat i la disponibilitat del subministrament i el fet que els preus de l’energia a l’engròs es mantenen sota control. 

Tot i això, la UE ha detectat que alguns països no compleixen encara tota la normativa energètica europea. Per tant, la Comissió Europea ha hagut d’accelerar el procés perquè els consumidors puguin aprofitar els avantatges d’un mercat competitiu en el sector energètic. Les mesures previstes que la Comissió Europea vol que s’apliquin perquè el mercat interior energètic funcioni són, d’entre altres, vetllar perquè els països compleixin la normativa i fer el possible perquè els consumidors coneguin bé els seus drets. També vol promoure la implantació de comptadors intel·ligents i que la presentació dels preus, tarifes i ofertes sigui el més clar possible per no confondre al consumidor.

Alguns països es plantegen oferir incentius als proveïdors tradicionals per fer front a la demanda energètica que energies variables com la eòlica o la solar no poden afrontar. Les administracions nacionals hauran d’examinar la possibilitat de contractar el subministrament d’energia a proveïdors d’altres països de la UE com a alternativa per fer front a la demanda energètica. La CE també emetrà directrius sobre com millorar el mercat per a les energies renovables.

Enllaços relacionats

 

Right navigation