unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

Fusion for Energy, l'agència europea per l'ITER situada a Barcelona, té nou director

31/01/2012 | Energia

Fusion for Energy, l'agència que gestiona des de Barcelona la contribució europea al projecte de fusió nuclear ITER, té nou director. Henrik Bindsley, fins ara vicedegà de recerca de la Facultat de Ciència i Tecnologia de la Universitat d’Aarhus, es posa al capdavant d'una organització que compta amb més de 300 treballadors i que s'encarrega de realitzar els contractes per a la construcció de l'ITER que depenen de la UE.

 

El director de Fusion for Energy és nomenat per un període de cinc anys renovable. La designació de Bindsley s’ha fet en base a una llista de candidats proposada per la Comissió Europea després d’un concurs obert, publicat al Diari Oficial de les Comunitats Europees. 

Henrik Bindslev treballa des de fa 20 anys en recerca energètica i té experiència internacional en la gestió d’R+D. Actualment és vicedegà de recerca de la Facultat de Ciència i Tecnologia de la Universitat d’Aarhus  i ex-president de l’Aliança Europea per la Recerca en matèria Energètica (EERA). És delegat del Fòrum Estratègic Europeu per la Recerca d’Infraestructures (ESFRI) i president del Grup de Treball de l’Estratègia Energètica del mateix ESFRI. Anteriorment, va ser director de DTU Risø, el Laboratori Nacional d’Energia Sostenible, amb 700 treballadors

Fusion for Energy, situat al 22@ de Barcelona des de 2007, treballa conjuntament amb la indústria europea, les PIME i les institucions i organitzacions dedicades a la recerca per desenvolupar i oferir components d’alta tecnologia, enginyeria, manteniment i serveis al projecte ITER.


Henrik Bindslev, nou director de Fusion for Energy

El projecte ITER

ITER és un projecte de col·laboració mundial sense precedents: compta amb la participació de la Unió Europea, la Xina, el Japó, l'Índia, la República de Corea, la Federació Russa i els Estats Units. El projecte té l'objectiu de desenvolupar el primer reactor de fusió nuclear, que permetria disposar d'una energia neta, segura, il·limitada i sostenible. La fusió és el procés que genera l’energia del sol i els estels. Quan els nuclis atòmics lleugers es fusionen per formar-ne uns altres més pesats, s’allibera una gran quantitat d’energia.

L’ITER s'està construint a Cadarache, al sud de França. Europa aporta la meitat del cost del projecte, mentre que els altres sis socis contribueixen a la resta a parts iguals.

Enllaços relacionats

 

Right navigation