unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

La Comissió Europea impulsa mesures de sostenibilitat i de seguretat viària per ajudar el sector de l’automòbil

31/01/2012 | Empreses i activitat empresarial

La indústria europea de l’automòbil representa dotze milions de llocs de treball, un 4% del PIB comunitari i un superàvit comercial de 90.000 milions d’euros. És el sector privat que més inverteix en recerca i innovació, amb una despesa de gairebé 30.000 milions d’euros l’any. La producció d'automòbils representa en aquests moments un 80% de les exportacions de la UE. La crisi econòmica que pateix Europa, però, està afectant amb especial violència aquest sector. A Catalunya, segons l'associació de productors, la caiguda de matriculacions el mes passat va ser del 18,6% respecte l'any anterior. Per afrontar aquesta difícil situació, la Comissió Europea acaba de presentar el pla d’acció Cars 2020, destinat a augmentar la competitivitat i la sostenibilitat del sector de l’automòbil a la UE.

 

El pla aspira a invertir la caiguda de la fabricació augmentant la seva quota del PIB, que passaria del 16% actual a prop d'un 20% al 2020. Així, defineix un seguit de mesures perquè les empreses automobilístiques puguin augmentar la seva competitivitat, entre les quals en destaca la inversió en tecnologies avançades i adreçades als vehicles nets, la reducció de la burocràcia, la millora de la capacitació (utilitzant el Fons Social Europeu) i el suport per accedir als mercats internacionals.

Cars 2020 proposa crear un mercat viable pels vehicles que utilitzen combustibles alternatius com ara l’electricitat, l’hidrogen i el gas natural, per mitjà del desenvolupament de la indústria necessària i l'aprovació d'una norma comuna sobre punts de recàrrega elèctrica. Així mateix, proposa  sistemes de transport intel·ligents per tal d'augmentar la seguretat viària.

Ara, la Comissió i els Estats membres desplegaran els diversos elements previstos en el pla.

Enllaços relacionats

 

Right navigation