unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

La campanya “Joventut en Moviment” arriba a les Illes Balears

22/03/2013 | Educació, formació i joventut
La campanya “Joventut en Moviment” arriba a les Illes Balears

Els consellers de Presidència i d’Educació, Cultura i Universitats del Govern Balear, Antonio Gómez i Rafael Bosch, van presentar ahir les activitats que es duran a terme a Palma amb motiu de la campanya “Joventut en Moviment”. La iniciativa, finançada per la Comissió Europea i coordinada pel Centre Balears Europa, té com a objectiu informar als joves de les Illes sobre les oportunitats educatives i laborals que ofereix la Unió Europea.

 

El proper dimarts 26 s’obrirà una carpa a la Plaça d’Espanya de Palma, que durant tres dies es convertirà en el punt d’informació europeu sobre la campanya “Joventut en Moviment”. El programa europeu Youth on the Move ja havia celebrat esdeveniments d’aquest tipus a Saragossa, Albacete o Sevilla. En la seva parada a les Illes, la carpa comptarà amb quinze estands informatius, activitats de dinamització i diversos tallers, conferències, exhibicions i debats per ajudar els joves balears a decidir sobre el seu futur.

L’organització de l’esdeveniment ha comptat amb la col·laboració de les institucions i les empreses de transport de les illes, que han establert una reducció del 50% en el preu dels bitllets de qualsevol ciutadà que vulgui visitar la carpa de “Joventut en Moviment”, incloent-hi el transport inter-illes que fa Baleària. Així mateix, hi haurà estacionament gratuït per a 250 cotxes i autobusos de servei discrecional pels escolars. La Federació Hotelera de Mallorca també ha aportat el seu granet de sorra oferint allotjaments a preus baixos pels visitants d’altres illes.

Youth on the Move és una campanya que s’emmarca en l’estratègia Europa 2020 per a un creixement sostenible, intel·ligent i inclusiu. Amb aquesta iniciativa, la UE vol augmentar la taxa d’ocupació juvenil per assegurar una generació de joves ben preparada i aconseguir l’objectiu del 75% d’ocupació total fixat per l’any 2020.

Suport al jovent europeu

Més de cinc milions de joves europeus estan a l’atur, segons dades d’Eurostat. La crisi ha agreujat la situació i Espanya n’és un clar exemple. Molts joves corren el risc de perdre oportunitats per falta de qualificació o experiència i, per evitar-lo, la campanya Youth on the Move s’ha marcat la fita de reduir l’abandonament escolar prematur del 15% al 10% i incrementar el nombre de joves amb estudis universitaris d’un 31% a un 40% per 2020. La Comissió està impulsant la creació de polítiques per animar als joves emprenedors i  per facilitar la mobilitat i ha presentat la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, entre d’altres mesures.

Segons va assenyalar el comissari d’Ocupació, Afers Socials i Inclusió, Lászlo Andor, en el llançament de la campanya: “trobar feina és la major preocupació de milions de joves europeus. Youth on the Move crearà noves oportunitats a nivell europeu i nacional per ajudar els joves a trobar una feina, independitzar-se i seguir el seu propi camí”.

 

Right navigation