unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

Un article sobre els serveis de salut en línia guanya la VI edició del Concurs d'Articles sobre la UE

30/01/2013 | Educació, formació i joventut
Imatge utilitzada per la campanya del Concurs d'Articles a les xarxes socials.

La VI edició del Concurs d’articles sobre la Unió Europea ja té guanyador. L’article ‘La Doctora Europa a tan sols un clic’, d’Esther del Campo, ha obtingut el primer premi del concurs que organitza cada any la Representació de la Comissió Europea a Barcelona amb l’Oficina del Parlament Europeu i l’APEC (Associació de Periodistes Europeus de Catalunya). L’article tracta sobre l’eHeath Action Plan de la Comissió Europea i la situació dels serveis de salut en línia a Catalunya.  L’article serà publicat a la revista Presència i la guanyadora viatjarà amb un grup de periodistes a Brussel·les.

 

El jurat del concurs, format per representants de les institucions organitzadores, també ha seleccionat dos articles com a finalistes. Es tracta de dos textos d’opinió, ‘Pau per als mercats’ i ‘La democràcia a Europa’, que reflexionen de manera crítica sobre la situació actual de la democràcia a Europa. Els treballs els signen Mireia Chavarria i Pau Vall, respectivament.

La guanyadora del concurs, llicenciada en Periodisme per la Universitat Rovira i Virgili, i els dos finalistes, ambdós de la Universitat Pompeu Fabra, seran premiats amb un viatge per a periodistes a Brussel·les.  El Concurs d’Articles sobre la UE és obert a estudiants i  recent llicenciats de qualsevol universitat europea. Des de la primera edició, l'any 2007, més d'una vintena de joves ja han participat en visites de periodistes a la capital comunitària. Aquestes visites permeten conèixer de primera mà el dia a dia de les institucions i accedir a entrevistes i trobades amb membres de la Comissió, eurodiputats i d'altres representants de la UE.

Cal destacar l’èxit d’aquesta edició, que amb 37 articles presentats ha estat la que ha tingut més participació. Aquest any, per primera vegada, s’ha realitzat una campanya de difusió a les xarxes socials, a través de la pàgina de Facebook de la Representació.

 

Right navigation