unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

Tancada la 6a edició del Concurs d’articles sobre la UE

21/01/2013 | Educació, formació i joventut
Cartell del Concurs d'Articles sobre la UE

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha tancat la seva sisena edició del seu Concurs d’Articles. Aquest certamen ofereix als joves l'oportunitat de capbussar-se en la realitat de la UE fent de corresponsals a Brussel·les per uns dies. Cal destacar l’èxit d’aquesta edició, que amb 37 articles presentats ha estat la que ha tingut més participació. Aquest any, per primera vegada, s’ha realitzat una campanya de difusió a les xarxes socials, a través de la pàgina de Facebook de la Representació.

 
El Concurs d'Articles sobre la UE, està dirigit a tots els estudiants i recent llicenciats universitaris. El premi és un viatge a Brussel·les amb un grup de periodistes catalans.  

La majoria dels participants són d'universitats catalanes, tot i que també s'hi han presentat alumnes de centres d'arreu de l'Estat, com ara de la Universitat de Múrica. Pel que fa a la temàtica, els treballs aborden un ventall ampli d'aspectes relacionats amb la UE, que van de l'economia a la política i de la legsilació europea en temes de benestar animal, per exemple, a l'anàlisi del sentiment europeísta en la nostra societat.

El català ha estat la llengua més utilitzada als textos presentats a concurs, amb 29 articles; seguitda del castellà (6) i del francès i l’anglès (1 en cada llengua).

Els guanyadors del concurs es donaran a conèixer a finals de gener. L’avaluació, realitzada per un jurat format per periodistes i representants de les institucions europees a Barcelona, es farà tenint en compte el tema triat, l’actualitat, la creativitat i la qualitat del text. Els autors dels tres millors treballs participaran en un viatge de periodistes a Brussel·les. A més, l'article més ben valorat es publicarà a la revista Presència.

Des de la primera edició, l'any 2007, més d'una vintena de joves ja han participat en visites de periodistes a la capital comunitària. Aquestes visites permeten conèixer de primera mà el dia a dia de les institucions i accedir a entrevistes i trobades amb membres de la Comissió, eurodiputats i d'altres representants de la UE.

 

Right navigation