unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

Les institucions europees surten al carrer per Sant Jordi

19/04/2013 | Cultura

Un any més, la Representació de la Comissió Europea i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona sortiran al carrer per celebrar la Diada de Sant Jordi. Durant tot el dia hi haurà una parada al passeig de Gràcia on es repartiran publicacions oficials, fulletons informatius i s’oferirà informació general a tothom que ho desitgi.

 

Juntament amb el Dia d’Europa, que se celebra el 9 de maig, Sant Jordi és una de les ocasions en què les institucions europees surten al carrer i, per tant, una oportunitat d’establir contacte directe amb els ciutadans.

El 1995, la Unesco va declarar el 23 d’abril el dia del llibre i del copyright. El 23 d’abril és una data simbòlica perquè va ser el dia de la mort de Shakespeare i de Miguel de Cervantes, i del naixement de Josep Pla, entre d’altres escriptors. A Catalunya, aquest dia és encara més especial i és per això que les institucions europees a Barcelona volen participar en la celebració.

La Unió Europea considera que l’enteniment de la nostra herència cultural comuna té un paper molt important quan es tracta de construir una Unió més cohesionada i més sostenible econòmicament. El Tractat de Lisboapdf recull, com no s’havia fet mai abans als tractats de la UE, la importància de l’herència cultural. Com afirma l’article 3.3, “La Unió ha de respectar la seva rica diversitat cultural i lingüística, i ha d’assegurar que l’herència cultural d’Europa és protegida i promoguda”. Per això, la Comissió Europea promou activament aquests principis amb la implementació d’accions concretes i la cooperació cultural.

El proper 23 d’abril les institucions europees estaran en un stand a la cantonada entre Passeig de Gràcia i Carrer Provença, al costat de la Pedrera, de les nou del matí a les vuit del vespre.

 

Right navigation