unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

Els ajuts de la UE a l'audiovisual català s'han doblat el 2012

17/01/2013 | Cultura
Cartells de dues de les pel·lícules que han rebut suport del programa MEDIA de la UE

El cinema produït des de Catalunya i, en conjunt, tot el sector audiovisual català, té un ferm aliat en el programa MEDIA de la UE. Els ajuts destinats per aquest programa a produccions catalanes, a empreses de difusió i distribució audiovisual i a programes de formació a Catalunya han sumat 2,51 milions el 2012 una xifra que dobla el finançament de l’any anterior.

 

Del total de diners destinats per MEDIA a l’Estat espanyol durant l’any passat, el 34% han anat a projectes catalans (el 2011 aquest percentatge va ser del 19,4%). Des d’aquest punt de vista, destaquen els ajuts rebuts per a la difusió per televisió, per al vídeo sota demanda i per a la formació inicial, on totes les empreses beneficiàries són catalanes. També ha augmentat l’ajut per a les línies de desenvolupament de projectes (el 2011 no hi va haver finançament i el 2012 s’hi han destinat 335.110€) i de suport a la distribució (on Catalunya ha passat de rebre 113.593€ a rebre'n 650.569.

Produccions MEDIA als Gaudí

Una altra mostra del suport que el cinema català troba en MEDIA són les 10 pel·lícules nominades als premis Gaudí que han rebut suport d’aquest programa de la UE. En total, els deu films sumen 34 nominacions per als premis de l’Acadèmia del Cinema Català. 

D’altra banda, i gràcies també al programa MEDIA, durant tot el 2012 s’han pogut estrenar en cinemes catalans 62 títols europeus.

Què és MEDIA?

El programa MEDIA és una iniciativa de la UE per donar suport a la indústria audiovisual europea. Els seus objectius són:

  • preservar i potenciar la diversitat cultural i lingüística europea i la seva cinematografia i patrimoni audiovisual,
  • garantint-ne la seva accessibilitat al públic i promovent el diàleg intercultural
  • enfortir la competitivitat del sectoraudiovisual en un mercat lliure
  • augmentar la circulacióinternacional i el visionat dels productes audiovisuals europeus dins i fora de la Unió

Per tal d’aconseguir aquests objectius, el programa ofereix suport a les empreses i professionals del sector a través de diverses línies d’ajut. Aquests ajuts es destinen, principalment, a la formació de professionals, a la producció i desenvolupament de projectes, a la difusió per televisió i internet, a l’exhibició en sales de cinema, i a la promoció a través d’ajuts a l’accés als mercats i de suport a festivals.

 

Right navigation