unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

La música i els ciutadans, protagonistes del vídeo de la Representació de la Comissió Europea

16/05/2013 | Afers institucionals
Una escena del vídeo del Dia d'Europa

Amb motiu del Dia d’Europa i en el marc de l’Any Europeu dels Ciutadans 2013, la Comissió Europea ha editat un vídeo on vol homenatjar els ciutadans amb la gravació d’un petit concert que els fa protagonistes. En aquest vídeo musical es vol ressaltar els valors d’unitat, solidaritat i respecte a la diversitat que són a la base del projecte europeu.

 

El vídeo, realitzat per Carlomagno Produccions per encàrrec de les Representacions de la Comissió Europea a Madrid i a Barcelona, es va rodar a la Plaça de les Palmeres de Castelldefels platja, durant el mes de març. Es va triar un espai obert i lluminós, habitualment transitat per un públic divers, de manera que ajudés a transmetre el missatge que els ciutadans, ja siguin músics o no, grans o petits, són els protagonistes.

El vídeo, de poc més de quatre minuts, mostra com un nen intenta, des de casa, una melodia que no acaba de sortir. Mentrestant, al carrer, un grup de músics es prepara per interpretar una versió lliure de l’himne d’Europa. La gent que passa s’atura a escoltar. Molts s’asseuen a les grades que hi ha a la plaça, convertits en espectadors i, alhora, en protagonistes improvisats de l’escena. El nen surt al carrer i s’apropa al grup. Hi ha un moment de silenci mentre agafa el violí i comencen a sonar, ara clares i decidies, les notes de l’Oda a l’Alegria de Beethoven. S’hi afegeix la resta del grup amb violí, piano, acordió, guitarra, veu i caixa flamenca, construint tots plegats una melodia alegre i vibrant que arrenca els aplaudiments del públic.

L’Any Europeu dels Ciutadans 2013 és una iniciativa que se centra en els drets que  beneficien diàriament més de 500 milions d’europeus. Aquests drets estan recollits al Tractat de la Unió Europea i complementen els drets nacionals de cada ciutadà que, coneixent-los i utilitzant-los, en treu profit individualment i contribueix el benefici mutu de la UE, tant en termes econòmics com socials.

La celebració de l’Any Europeu dels Ciutadans té lloc un any abans de les eleccions al Parlament Europeu, en el 20è aniversari del naixement de la ciutadania europea i durant una greu crisi econòmica que subratlla la necessitat d’apoderar als ciutadans europeus perquè puguin prendre decisions informades sobre els seu àmbit personal, les seves comunitats i la seva participació democràtica.

El curtmetratge està dirigit per Joan Riedweg i ha comptat amb Eva Costa a la producció i Barbara Schwarzwälder a la producció executiva. La violista Ana Garde Badillo és la responsable de la música, que interpreta amb un grup de músics professionals de la música clàssica. El nen, Yann Plaza, de 8 anys, és alumne de violí d’Ana Garde.

 

Right navigation