unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

La imatge d’una sopa blava amb estels, guanyadora del concurs “Captura la bandera”

24/05/2013 | Afers institucionals
Plat de sopa blava amb estels

Després d’un mes de campanya i participació que va finalitzar amb la celebració del Dia d’Europa, el concurs “Captura la bandera” convocat per la Representació de la Comissió Europea a Barcelona ja té fotografia guanyadora. Es tracta d’una representació de la bandera europea que mostra un plat de sopa blava amb estels.

 

“Captura la bandera” buscava imatges de la bandera europea en diferents situacions, representacions de la mateixa, fotografies de ciutadans amb la bandera... en definitiva, buscava visions personals i originals del símbol de la UE, i les ha trobat. El participants, procedents de tot l’estat espanyol, han enviat més de 70 fotografies, de les quals una vintena han aconseguit o superat els vint vots necessaris per passar a la segona fase, on un jurat constituït per membres de la Comissió Europea i experts de la fotografia i el disseny van escollir la imatge guanyadora.

El concurs ha rebut imatges de gran qualitat, des de collages de la bandera europea amb imatges de ciutadans, representacions del skyline de Barcelona com a fons de la bandera, creacions de feltre i tela i fins i tot fotografies de body painting on l’amor i la bandera europea eren els protagonistes. El guanyador, el sitgetà Antonio A. Jiménez, rebrà com a premi una càmera de fotos, funda i targeta memòria valorades en uns 700 euros.

La bandera europea compleix 28 anys com emblema oficial de la Unió Europea, tot i que existeix des de 1955. Encara que s’identifica amb la Unió Europea, aquesta bandera també és el símbol de la unitat europea en un sentit més general. De fet, els 12 estels daurats simbolitzen els ideals d’unitat, solidaritat i harmonia entre els pobles d’Europa. El lema de la Unió Europea és “unida en la diversitat”, una idea que sense dubte s’ha  trobat en la participació del concurs “Captura la bandera”.

 

Right navigation