unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

Nou web de la Representació de la Comissió Europea

20/02/2013 | Afers institucionals
Pàgina principal del web de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona

Aquest web, completament renovat, vol ser un espai que expliqui què és i què fa la UE al nostre territori, que informi de la tasca de la Representació i de l'actualitat de les institucions europees des de la proximitat i que, gràcies a les possibilitats d'interacció que ofereix la xarxa, es converteixi també en un punt de trobada amb els ciutadans. 

 

El web, en marxa des de l’any 2007, ha canviat el seu disseny i arquitectura i ha integrat nous elements que faciliten la navegació, busquen aproximar la informació més interessant per a cada tipus d’usuari i potencien la interacció. Així, el web incorpora la possibilitat d’interactuar directament amb els perfils a les xarxes socials, i inclou també les darreres actualitzacions dels comptes de la Representació a Twitter i els enllaços a d’altres plataformes socials, com ara Facebook i Youtube.

Pel que fa als continguts, s’ha reduït el nombre de seccions principals, de manera que la informació s’estructura entorn de quatre grans temes: La UE a Catalunya i les Illes Balears; Actualitat i premsa; Treballar i estudiar a la UE; Serveis i Participa-hi.

En la primera secció: La UE a Catalunya i les Illes Balears, hi trobem informació de fons sobre la UE i les seves institucions i, sobretot, tots aquells continguts d’interès per als ciutadans de Catalunya i les Illes Balears. També es pot accedir aquí a les publicacions de la UE en català, amb l'opció de descarregar-les. La segona secció, Actualitat i premsa, inclou tots els continguts d’actualitat, amb notícies i notes de premsa, a més dels vídeos de la Representació i una pàgina amb recursos útils per als professionals que segueixen la informació europea.

La secció Estudiar i Treballar a la UE ofereix informació d’interès sobre els drets dels treballadors, sobre les eines per buscar feina a Europa –com ara el portal Eures- i sobre els programes d’estudis i pràctiques a la UE. Així mateix, hi ha una secció dedicada als Materials escolars sobre la UE, amb un seguit de pósters i dossiers elaborats per la Representació i pensats especialment per a alumnes de secundària.

A la secció Serveis hi trobem la informació sobre els ajuts i subvencions de la UE, com també els punts d’informació Europe Direct i d’altres xarxes que ofereixen suport a ciutadans i empreses, des de la xarxa European Enterprise Network al servei per a joves Eurodesk.

Finalment, la secció Participa-hi recull totes les opcions que ofereix la UE perquè els ciutadans coneguin i s’impliquin en el procés de presa de decisions, i perquè puguin contactar les institucions i transmetre’ls les seves opinions. Així, s’informa de les consultes públiques que organitza la Comissió Europea, de la Iniciativa Ciutadana Europea i de la presència de polítics, institucions i organitzacions de la UE a les xarxes socials.

Precisament el protagonisme de les xarxes socials és una altra de les grans novetats d’aquesta pàgina, que no només inclou els enllaços als perfils que la Representació té a Twitter, Facebook i Youtube, sinó que també permet que usuaris puguin valorar i compartir les notícies i els continguts de la pàgina als seus perfils de les xarxes socials.

El web de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona es va estrenar l’any 2007. En aquell moment va ser la primera web informativa oficial de la Unió Europea en català, un fet que demostrava l'interès de la Comissió Europea per apropar-se a la realitat social de cada territori i per comunicar-se amb els ciutadans en la seva pròpia llengua. Posteriorment, la pàgina web de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona ha permès ampliar els continguts i informacions que ofereixen les institucions europees en català.

La pàgina web de la Representació de la Comissió Europea està allotjada al web de la Representació de la Comissió Europea a Espanya, que, al seu torn, està integrada a Europa, un portal que aplega totes les institucions de la UE i que rep més de 25 milions de visites mensuals.

 

Right navigation