unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

Primera reunió de treball de la Comissió Europea amb la presidència irlandesa

10/01/2013 | Afers institucionals
Logo de la presidència irlandesa de la UE

La Comissió Europea s’ha reunit avui a Dublín amb el govern irlandès, en la primera reunió dedicada a la nova Presidència del Consell de la UE. La jornada s’ha centrat a treballar sobre les prioritats del programa, centrat en el creixement econòmic i l’ocupació.

 

Aquesta és la setena vegada que Irlanda es posa al capdavant del Consell de la UE i ho fa quan justament es compleixen 40 anys de la seva adhesió a la Unió. Un dels principals objectius que s’ha marcat Irlanda per a aquesta presidència és aconseguir l’acord de tots els membres per a un ‘Pacte per al Creixement i l’Ocupació’, que inclogui mesures concretes sobre consolidació fiscal, deute, atur, comerç internacional i d’altres àrees que tenen a veure amb el creixement econòmic i l’ocupació. També es vol impulsar noves normes sobre el reconeixement de qualificacions professionals arreu de la UE; sobre la modernització de la contractació pública i sobre els drets dels treballadors desplaçats temporalment a d’altres països de la UE.

Un altre dels punts importants del programa de la Presidència serà la negociació sobre el nou programa de finançament de la recerca a la UE, l’anomenat Horitzó 2020, que Irlanda espera poder concloure durant aquest semestre.

Així mateix, el govern irlandès espera també continuar avançant en la unió bancària i reforçar la coordinació econòmica. Una altra negociació important serà la del pressupost de la UE per 2014-2020. Després que el mes de novembre passat els líders no aconseguissin posar-se d’acord sobre aquesta qüestió, durant la Presidència irlandesa hi haurà una nova cimera.

La visita d’avui a Dublín ha començat amb una reunió entre els ministres del govern irlandès i els seus homòlegs a la Comissió. Després hi ha hagut una breu trobada entre el Taoiseach, primer ministre irlandès, Enda Kenny, i el president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso. Posteriorment hi ha hagut un seguit de trobades temàtiques per debatre en detall alguns dels temes, com ara la reforma de la Política Agrícola Comuna, el comerç exterior i l’ampliació.

Alhora, la presència de la Comissió a Dublín ha servit també avui per inaugurar oficialment l’Any Europeu dels Ciutadans, amb una cerimònia al castell de la capital irlandesa. Coincidint amb el llançament de l’Any Europeu 2013, la vicepresidenta de la Comissió, Viviane Reding, ha mantingut una nova sessió dels diàlegs sobre el futur d’Europa que s’ha pogut seguir per webstreaming i a les xarxes socials.

 

Right navigation