unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

La UE destinarà els diners del premi Nobel als menors afectats per guerres o conflictes

31/01/2012 | Afers institucionals

La Unió Europea ha acceptat formalment els diners del premi Nobel de la Pau 2012. Els 8 milions de corones sueques, 930.000 euros, del guardó seran destinats a projectes que donin ajuda a nens afectats per guerres o conflictes. La cerimònia d’entrega serà el 10 de desembre a Oslo. Alhora, la UE ha obert un concurs que servirà per seleccionar quatre joves que assistiran a la cerimònia.

 

La decisió és resultat d’un acord entre els presidents de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, del Consell, Herman Van Rompuy, i del Parlament Europeu, Martin Schulz. Els caps de les institucions de la UE han acordat que l’assignació del premi Nobel sigui per a projectes destinats a infants que es trobin a zones de guerra o de conflicte. A l’hora de prendre la decisió s’ha tingut en compte el fet que els nens són el futur de la societat i són els més vulnerables.     

A més a més, la UE ha obert un concurs, juntament amb el Fòrum Europeu de la Joventut,  per fer partícips del guardó precisament els qui són el futur d’Europa. Quatre joves, d’entre 8 i 24 anys d’arreu d’Europa, acompanyaran als dirigents europeus a la recepció del guardó a Oslo. El concurs ‘Peace, Europe, Future: Què significa per a tu la pau a Europa?’ pre-seleccionarà les 16 millors contribucions per a cada grup d’edat: de 8 a 12, de 13 a 17 i de 18 a 24 anys, i un jurat seleccionarà tres finalistes (un per cada grup d’edat). El quart assistent sortirà d’una votació pública a la xarxa social Facebook. Així, les 16 contribucions pre-seleccionades de la categoria de 18 a 24 anys es faran públiques a la pàgina de Facebook del concurs per sotmetre-les a la votació del públic. La UE també ha organitzat un acte commemoratiu per celebrar la concessió del Nobel, que tindrà lloc el 12 de desembre a Estrasburg. El candidat que més vots obtingui a Facebook, a més de viatjar a Oslo, també serà convidat a aquest acte, igual que els 9 finalistes de la votació popular.

El concurs estarà obert fins el 25 de novembre per a tots els joves que tinguin la nacionalitat d’un país de la UE, d’un país en vies d’adhesió o d’un país candidat a l’adhesió a la UE.

Enllaços relacionats

 

Right navigation