unknown label

Actualitat i premsaNotícies

Otras herramientas

Eines

Tornar a les notícies

La Unió Europea, Premi Nobel de la Pau 2012

31/01/2012 | Afers institucionals

La Unió Europea ha rebut el Premi Nobel de la Pau 2012. El guardó reconeix més de sis dècades de contribució de la UE al progrés de la pau i la reconciliació, la democràcia i els drets humans. El guardó no es limita al projecte i a les institucions, sinó que també honra els 500 milions de ciutadans que viuen a la Unió, han declarat els presidents del Consell Europeu i de la Comissió.

 

 “És un gran honor per a la Unió Europea rebre el Premi Nobel de la Pau 2012. El premi és el reconeixement més gran possible a les motivacions profundes que sustenten la nostra Unió: l’esforç sense precedents, per part d’un nombre cada cop més gran d’Estats d’Europa, per superar la guerra i les divisions, i conformar entre tots un continent de pau i prosperitat. El guardó no es limita al projecte i les institucions que encarnen un interès comú, sinó que també honra els 500 milions de ciutadans que viuen a la Unió”,  han declarat el president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, i el president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, en una declaració conjunta.  Pel que fa al futur, els dos presidents han manifestat el compromís de la Unió Europea de “seguir promovent la pau i la seguretat als països del nostre entorn i d’arreu del món”.

El comitè noruec del premi Nobel de la Pau destaca “la contribució de la UE durant més de sis dècades al progrés de la pau i la reconciliació, la democràcia i els drets humans a Europa”.

A més, assenyala que el paper estabilitzador desenvolupat per la UE “ha contribuït a transformar la major part d’Europa d’un continent de guerra a un continent de pau. El projecte de la UE representa la “fraternitat entre nacions” i s’assembla als “congressos de pau” als quals es referia Alfred Nobel a seu testament de 1895 com a criteris per al premi de la Pau”.

Enllaços relacionats

 

Right navigation