unknown label

Actualitat i premsa - Notes i convocatòries de premsa

Otras herramientas

Eines

Aquestes són les notes i convocatòries que publica la Representació a Barcelona de la Comissió Europea. Podeu accedir a totes les notes de premsa de la Comissió Europea i de la resta d'institucions de la UE a través de la sala de premsa de la UE. La secció Recursos per a periodistes també us ofereix enllaços als contactes de premsa de la Comissió i a serveis i recursos que la UE posa a disposició dels mitjans de comunicació.

Consulteu l'arxiu de notes de premsa 2014

Consulteu l'arxiu de notes de premsa 2015

 

 

La Comissió presenta el projecte de programa indicatiu nuclear (PINC)

04/04/2016

Aquest és el primer informe, d’ençà que es va produir l’accident de Fukushima el 2011, que tracta de les inversions necessàries per millorar la seguretat de les instal·lacions nuclears.

 

Agenda de la Comissió Europea al Mobile World Cogress Barcelona 2016

19/02/2016

Principals actes de la Comissió Europea en el marc de la celebració del Mobile World Congress 2016

 

Nou etiquetatge energètic de la UE Presentació a Barcelona de dos projectes europeus que faciliten la tria d'electrodomèstics eficients als consumidors

21/10/2015

  • Presentació a Barcelona de dos projectes europeus que faciliten la tria d'electrodomèstics eficients als consumidors
 

La Comissió Europea adopta el dictamen sobre el projecte del pla pressupostari d'Espanya per al 2016

Atesa la convocatòria d'eleccions del proper desembre, el govern espanyol va remetre el seu pla pressupostari a la Comissió el passat 11 de setembre, molt abans que expirés el termini; fet que va dur a la Comissió a adoptar el seu dictamen amb el temps suficient com perquè encara es pugui tenir en compte al tràmit parlamentari nacional. Espanya ha estat sotmesa al component corrector del Pacte d'Estabilitat i Creixement des d'abril de 2009 i se li ha demanat que corregeixi el seu excessiu dèficit, com a molt tard, el proper 2016. Al seu projecte de pla pressupostari, Espanya preveu que el dèficit de les administracions públiques disminueixi del 5.8% registrat el 2014 fins al 4.2% del PIB d'enguany i al 2.8% al proper 2016, en línia amb els dos objectius recomanat en el marc del procediment de dèficit excessiu. 

 
El Projecte Desendolla't, un dels guanyadors dels premis d'Energia de la UE

El Projecte Desendolla't, un dels guanyadors dels premis d'Energia de la UE

16/06/2015

El projecte català Desendolla't ha obtingut un dels premis d'Energia de la UE. Té com a objectiu millorar l'eficiència energètica de les escoles públiques d'Osona. La despesa energètica en les 27 escoles que participen en el programa s'ha reduït un 21% en dos anys, la qual cosa, representa un estalvi de 218.000 euros. L'èxit del projecte rau en el fet que el 50% d'aquest estalvi es destina a la mateixa escola proporcionant incentius i un esforç gratificant. El projecte consisteix en la instal·lació de comptadors intel·ligents i calefacció central a distància, així com en tallers sobre les millors tècniques de gestió.

 

Event details about...

22/04/2015

 

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, expressa el seu condol després de l'accident d'avió a França

24/03/2015

Brussel·les, 24 de març de 2015

"He rebut amb profunda tristesa la notícia de l'accident d'avió a França que ha costat la vida a 150 persones. El meu cor és amb les famílies i amics de les víctimes. És una tragèdia que ens toca molt de prop i ens colpeja durament. En nom propi i en nom de la Comissió Europea, vull expressar el meu més sentit condol a les famílies i amics de les víctimes, així com la nostra solidaritat europea amb tots els alemanys, francesos i espanyols.

Els nostres pensaments estan amb les víctimes, amb les seves famílies i els seus amics".

 

 
 

Right navigation