Ga direct naar het kruimelpad en sla tools en taalkeuzemenu over

Nieuws

Maand van de interne markt: ideeën delen om Europa te veranderen

19/09/2013 Maand van de interne markt: ideeën delen om Europa te veranderen

Op 23 september begint een maand vol online-debatten over werk, banken, sociale zekerheid en handel via internet. Particulieren, organisaties en beleidsmakers kunnen dan ideeën uitwisselen die Europa kunnen veranderen.

Van 23 september tot 23 oktober organiseert de EU een grootschalig debat in heel Europa om ideeën te verzamelen die de toekomst van de interne markt kunnen veranderen.

De Maand van de interne markt is een online-evenement dat in 24 talen plaatsvindt. Elke week wordt er over een ander beleidsthema gesproken:

  • Werk (23 - 25 september): werk vinden, een bedrijf starten, erkenning van diploma's in Europa
  • Sociale zekerheid (30 september - 2 oktober): sociale zekerheid op de interne EU-markt, pensioenen, gezondheidszorg, openbare dienstverlening
  • Banken (7 - 9 oktober): spaargeld beschermen, toekomstige financiële crises voorkomen, zorgen dat banken in de echte economie investeren om groei te stimuleren
  • Elektronische handel (14 - 16 oktober): online producten kopen, verkopen en laten bezorgen in een ander land, gegevensbescherming op sociale netwerken

De Maand van de interne markt is een unieke kans om uw mening te geven over of een bijdrage te leveren aan het beleid van de Commissie. U kunt op verschillende manieren meedoen:

  • beleid voorstellen om de interne markt te verbeteren
  • stemmen op en uw mening geven over beleidsvoorstellen van anderen
  • vragen stellen aan EU-deskundigen, leden van het Europees Parlement en andere prominente Brusselaars via live video chats

U kunt uw ideeën kenbaar maken op een online-platform. Er zijn al ruim 300 ideeën aangedragen door particulieren en andere belanghebbenden, bijvoorbeeld een kaart waarmee verpleegkundigen gemakkelijker in het buitenland kunnen gaan werken, een initiatief voor de financiële opvoeding van jongeren, enz.

U kunt nu al stemmen op deze en andere ideeën. Elke week kunt u meepraten over een ander thema. Onafhankelijke moderators maken een samenvatting van deze debatten, die na afloop wordt gepubliceerd als hulpmiddel bij het opstellen van toekomstige EU-wetgeving.


…meer nieuws