Ga direct naar het kruimelpad en sla tools en taalkeuzemenu over

Nieuws

Een intergenerationele “levende puzzel” opent het Europees Jaar in Nederland

02/04/2012 Een intergenerationele “levende puzzel” opent het Europees Jaar in Nederland

Op 28 maart opende Gerdi Verbeet, Voorzitter van de Tweede Kamer, officieel het Europees Jaar voor actief ouder worden en solidariteit tussen generaties in Nederland.

Samen met burgers uit verschillende generaties nam zij in Den Haag deel aan een “levende puzzel” waarin de stukjes uiteindelijk in elkaar samenvloeiden, als symbool van de solidariteit tussen generaties. De deelnemers aan de puzzel waren: Joke van Althuis, geboren in 1932, Henk Moeniralam (1953), Astrid de Winther (1970) en Emiel Elbers (1993).

De officiële opening werd gevolgd door een netwerkbijeenkomst in het Europahuis waar Andy Klom, Hoofd van de Nederlandse vertegenwoordiging in de Europese Commissie, en Sjerp van der Vaart, Hoofd van het Europees Parlement Informatiebureau in Nederland, de doelstellingen van het jaar presenteerden. "Als ik alle belanghebbenden in Nederland hier vandaag in het Europahuis aanwezig zie, dan is het duidelijk hoe belangrijk en zinvol het thema van dit Europees Jaar is. Ik ben u erg dankbaar voor al uw grotendeels vrijwillige inspanningen om van dit Jaar tot een succes te maken!", zei Klom.

Lambert Van Nistelrooij, lid van het Europees Parlement hield de keynote speech en spoorde organisaties aan om gebruik te maken van de verschillende Europese programma’s, zoals Ambient Assistant Living, en noemde als voorbeeld het actieprogramma Gezond ouder worden van Groningen.

Tijdens de "Doe mee!” middag in het Europahuis werd een presentatie gehouden van voorbeelden van goede praktijken voor actief ouder worden in heel Nederland, een discussie en gelegenheid om te netwerken voor alle maatschappelijke organisaties, sociale instellingen en belangrijkste belanghebbende organisaties in Nederland die hier aanwezig waren.

Foto’s van het evenement zijn hier beschikbaar.