Navigációs útvonal

Hírek

Magyarország eredményesen zárja a 2012-es európai évet, amelynek során a tevékeny időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás támogatása érdekében több mint 250 rendezvényre került sor

13/03/2013 Magyarország eredményesen zárja a 2012-es európai évet, amelynek során a tevékeny időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás támogatása érdekében több mint 250 rendezvényre került sor

Az Emberi Erőforrások Minisztériumában, Budapesten március 8-án tartott konferenciával Magyarországon hivatalosan lezárult a tevékeny időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve (2012).

Az esemény a Vörösberényi Idősek Klubja rövid bemutatójával kezdődött. Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a 2012-es európai év során Magyarországon több mint 250 különböző eseményt rendeztek. Mind a társadalomnak, mind pedig családjuknak teljes mértékben meg kell becsülniük az időseket, jegyezte meg az államtitkár.

Monspart Sarolta, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, 68 éves tájfutó bajnok az időskorúakat fizikai aktivitásuk megőrzésére bíztatta. Kiemelte, hogy életkorunktól függetlenül alapvetően fontos az, hogy minden nap végezzünk valamilyen sporttevékenységet, és még a helyszínen néhány testgyakorlat elvégzésére kérte fel a közönséget. Ajánlotta azt is, hogy ne járjunk túl gyakran gyógyszertárba, mivel a sport helyettesítheti a gyógyszereket.

A konferencia keretében lezajlott kerekasztal-beszélgetésen a különböző szervezetek bevált gyakorlatokat és személyes történeteket mutattak be arról, hogy miként népszerűsíthető a tevékeny időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás.

Asztalosné Zupcsán Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára szerint idős hozzátartozóinkat mindannyiunknak rendszeresen kellene látogatnunk. Következtetésként elmondta azt is, hogy az európai év ugyan hivatalosan véget ért, de szükség van e tizenkét hónap eredményeinek mélyebb elemzésére, és a témára továbbra is fel kell hívni a figyelmet.

---                                                       

Az esemény Fényképgalériája.

Kattintson ide, ha böngészni szeretne a 2012-es európai évvel kapcsolatos kiválasztott magyarországi kezdeményezések között.