Navigációs útvonal

Hírek

A Nemzedékek Napjának ünneplése Budapest szívében

04/05/2012
A Nemzedékek Napjának ünneplése Budapest szívében © Arvai Kairoly

A nemzedékek közötti szolidaritás európai napjának alkalmából a Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériuma egész napos rendezvényt szervezett Budapesten, a népszerű Millenáris Parkban.

Az esemény az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás támogatása érdekében nem csak az idősekhez, hanem a családokhoz is szólt.

A Magonc gyermekzenekar által megnyitott rendezvényen Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter üdvözlő beszédében hangsúlyozta, hogy az emberek generációk közötti kapcsolata a nemzet erőforrása lehet.

A valamennyi korosztály számára szóló programok különböző helyszíneken zajlottak, koncertekkel, iparművészeti és gasztronómiai versenyekkel és kiállításokkal. Régi idők játékszereivel és játékaival is megismerkedhettek a látogatók, valamint számítógépes tanácsadási és egészségügyi vonatkozású tevékenységekre is sor került.

Az „Életfa” térségében a jelenlévők a nemzedékek közötti szolidaritás zászlóját írhatták alá, és fiatal színészek előadásában hallgathatták az idősek „Életút” pályázatra beküldött történeteit.

Az eseményről készült képek itt tekinthetők meg.