Navigációs útvonal

Hivatalos dokumentumok

Az igazgatási bizottság által elfogadott hivatalos dokumentumok, továbbá annak határozatai és ajánlásai ezen a weboldalon érhetők el.

Határozatok és ajánlások

A szociális biztonsággal foglalkozó igazgatási bizottság számos határozatot és ajánlást fogadott el az új rendeletek rendelkezéseire vonatkozóan (a korábbi határozatokról az ezen az oldalon megjelölt kapcsolódó dokumentumokból tájékozódhat).

Egyéb hivatalos dokumentumok

Strukturált elektronikus dokumentumok (SED-ek)

A korszerűsített koordinációról szóló rendeletek értelmében az intézményeknek elektronikus úton kell adatokat cserélniük, mégpedig az EESSI rendszeren keresztül. A rendszerben használatos strukturált elektronikus dokumentumok az intézmények közötti adatcserét hivatottak megkönnyíteni és hatékonyabbá tenni. A 2010. május 1-je és az EESSI rendszer üzembe állása közötti átmeneti időszakban e dokumentumok papíralapú változatai is használhatók.

Hordozható dokumentumok (portable documents, PD-k)

A korábbi papíralapú E-űrlapok a korszerűsített koordináció keretében megszűnnek, bizonyos esetekben azonban az egyes intézmények a polgárok által kért információkat hordozható dokumentum formájában bocsátják ki Az európai egészségbiztosítási kártyát is ideértve összesen tízfajta hordozható dokumentum létezik. A kártyától eltekintve a többi dokumentum papíralapú. Ezeket május 1. után bocsátják ki, és még az átmeneti időszakot követően is sor kerül kibocsátásukra.

Az igazgatási bizottság üléseinek fő következtetései

Az igazgatási bizottság évente legalább négy alkalommal ülésezik. Az átláthatóság előmozdítása érdekében a delegációk úgy döntöttek, hogy közreadják itt az üléseken levont fő következtetéseket, kezdve időrendben a 2016. júniusi üléssel.