Navigációs útvonal

KIADVÁNYKATALÓGUS ÉS DOKUMENTUMTÁR

Ha értesülni szeretne az új kiadványokról, iratkozzon fel levelezőlistánkra.

A dokumentumtár az Unió foglalkoztatási, szociális és társadalmi befogadással kapcsolatos politikájával összefüggő anyagokhoz biztosít hozzáférést. A szakpolitikai dokumentumokon és jelentéseken kívül tanulmányok, beszédek és uniós finanszírozású projektek leírásai találhatók az adatbázisban.

KIADVÁNYKATALÓGUS ÉS DOKUMENTUMTÁR

Részletes keresés

Fókuszban

  • 16/12/2016

    Az Európai Szociális Alap – Befektetés az emberekbe

    Ez az ismertető bemutatja, hogy az Európai Szociális Alap (ESZA) miként nyújt támogatást azoknak a személyeknek, akik egyéb módon nem részesülnének képzésben, illetve szereznének képesítést és jó állást. Az alap – méretének és hatáskörének köszönhetően – jelentős befolyással bír a munkaerőpiacra és a társadalom egészére nézve. Bizonyos országokban a munkaerőpiaci intézkedésekre fordított tényleges kiadások 90%-át az ESZA fedezi. Az alap az EU-n belüli foglalkoztatás növelését, a szegénység csökkentését és az oktatási eredmények javítását célzó legfőbb uniós eszköz.

    A publikáció kifejti az ESZA működését, bemutatja a 2007–2013 közötti finanszírozási időszak során elért eredményeket és néhány valós példát sorol fel arra, hogy az alap milyen módon nyújt segítséget évente több millió polgárnak.

Kiadványkatalógus

Tájékozódjon a legújabb fejleményekről, és töltse le azokat az érdeklődésének megfelelő hivatalos kiadványokat és tanulmányokat, amelyek a foglalkoztatással, a szociális ügyekkel és a társadalmi befogadással kapcsolatos uniós szakpolitikák témakörével foglalkoznak. 

Dokumentumtár

A dokumentumtár az Unió foglalkoztatási, szociális és társadalmi befogadással kapcsolatos szakpolitikájával foglalkozó dokumentumokat tartalmazza. Ugyanitt beszédek és uniós finanszírozású projektek leírásai is olvashatók a témában.

Friss dokumentumok

Social Agenda

Social Agenda is a quarterly magazine providing an overview of the Commission's action is the area of employment, social affairs and inclusion. Each issue features a special dossier on a hot topic, analysis and interviews.

EU Bookshop

Az EU Bookshop az uniós intézmények és szervek online könyvesboltja, könyvtára és archívuma, melynek gyűjteményében 1952-ben készült dokumentumok is találhatók. A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatóságának kiadványait – az Európai Bizottság, az Európai Parlament, az EU Tanácsa, az uniós ügynökségek és más szervek által kiadott kiadványok többségével egyetemben – az EU Bookshopon keresztül lehet beszerezni.

Jogszabályok

Ez a honlap az Európai Unió foglalkoztatási, szociális és társadalmi befogadással kapcsolatos jogszabályairól ad tájékoztatást az alábbi területek szerinti csoportosításban:

Munkajog Munkahelyi egészség és biztonság A munkavállalók szabad mozgása A szociális biztonság koordinálása

Eur-Lex

Az uniós jogszabályok (irányelvek, rendeletek, határozatok stb.) és más hivatalos dokumentumok (közlemények stb.) teljes szövegét az Európai Unió EUR-Lex honlapján tekintheti meg az érdeklődő.