Navigacijski put

Europska kartica zdravstvenog osiguranja

Europska kartica zdravstvenog osiguranja

Što je Europska kartica zdravstvenog osiguranja?

Besplatna kartica koja Vam omogućuje se da tijekom privremenog boravka u bilo kojoj od 28 država članica EU-a, Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj i Švicarskoj koristite medicinskim nužnim zdravstvenim uslugama kod ugovornih pružatelja zdravstvenih usluga prema istim uvjetima i po istoj cijeni (besplatno u nekim zemljama) kakvu imaju osobe osigurane u toj zemlji.

Kartice izdaje Vaš nacionalni zavod za zdravstveno osiguranje.

Važno – Europska kartica zdravstvenog osiguranja:

  • nije alternativa putnom osiguranju. Ne pokriva nikakve troškove privatne zdravstvene zaštite ili troškove poput zračnog prijevoza u domovinu ili izgubljenog/ukradenog vlasništva,
  • ne pokriva Vaše troškove ako putujete s isključivim ciljem da Vam se pruži medicinski tretman,
  • ne predstavlja jamstvo za besplatnu uslugu. Budući da se zdravstveni sustavi država razlikuju, u drugoj zemlji možda ćete morati platiti usluge koje su Vam kod kuće besplatne.

Napomena: kada svoje uobičajeno boravište premjestite u drugu zemlju, za zdravstvenu skrb u zemlji vašeg novog uobičajenog boravišta morate se registrirati s pomoću obrasca S1, a ne s pomoću europske kartice zdravstvenog osiguranja.


Preuzmite aplikaciju za Vaš pametni telefon

Available on the App Store Get it on Google Play Download from Windows Store
Available on the App Store Get it on Google Play Download from Windows Store

 

  • Vodič za upotrebu Europske kartice zdravstvenog osiguranja u 28 država EU-a, Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj i Švicarskoj.
  • Sadrži opće informacije o kartici, telefonske brojeve za hitne slučajeve, obuhvaćene tretmane i cijene, upute za traženje povrata novca i osobe kojima se možete obratiti ako izgubite karticu.
  • Dostupan na 25 jezika s jednostavnom mogućnošću promjene odabranog jezika.

Važno – kartica se za upotrebu ne može generirati niti preuzeti s interneta.