Jos haluat suoraan navigointipolkuun, ohita sivuston työkalut ja kielivalikko

Uutiset

Eurooppalaista teemavuotta 2012 juhlistettiin Suomessa "Aina on oikea ikä!" -tapahtumalla

29/03/2012 Eurooppalaista teemavuotta 2012 juhlistettiin Suomessa

Työterveyslaitos järjesti Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalaisen teemavuoden puitteissa "Aina on oikea ikä!" -tapahtuman 28.3.2012 Helsingissä.

Eurooppasalissa pidetyn tilaisuuden avasi peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson. Hän antoi myös käytännön esimerkkejä eri sukupolvien mahdollisuuksista yhteiseen työntekoon ja erilaiseen toimintaan.

Euroopan komission Suomen edustuston päällikkö Eikka Kosonen ja Anneli Leppänen Työterveyslaitoksesta kertoivat eurooppalaisen teemavuoden merkityksestä ja sen tavoitteista.

"Suomi on monessa suhteessa aktiivisen ikääntymisen edelläkävijämaa", professori Leppänen totesi. "Paljon ennen teemavuoden alkua meillä on jo ollut käynnissä lukuisia aiheeseen liittyviä projekteja, tutkimuksia ja aloitteita".

Paneelikeskustelussa pohdittiin ikääntyneiden työntekijöiden mahdollisuuksia jatkaa työelämässä ja miten työnantajat voisivat sitä tukea. "Päätin jatkaa työntekoa eläkkeelle jäämisen jälkeen, sillä pidän työstäni todella paljon", selitti keskusteluun osallistunut sairaanhoitaja Eila Torp.

Erilaiset järjestöt, yhdistykset ja laitokset esittelivät tilaisuudessa aktiiviseen ikääntymiseen ja sukupolvien väliseen solidaarisuuteen liittyviä hankkeitaan.

"Aina on oikea ikä!" -tapahtumassa oli myös toimintatori, jossa osallistujille kerrottiin mahdollisuuksista osallistua käytännössä eurooppalaiseen teemavuoteen 2012 liittyvään toimintaan. Seniorien tanssiryhmä opetti kävijöille kaikenikäisille sopivia tansseja ja tilaisuudessa saatiin myös nauttia Anna Liisa Rekolan runonlausuntaesityksestä.

Tapahtuma oli osa Euroopan teemavuoden Suomen lanseerausta, joka alkoi Horisontti-seminaarin yhteydessä 6.3.2012 pidetyillä virallisilla avajaisilla.

Katso kuvia tapahtumasta tästä.