Jos haluat suoraan navigointipolkuun, ohita sivuston työkalut ja kielivalikko

Uutiset

Sisämarkkinoiden teemakuukausi: osallistu verkkokeskusteluihin

19/09/2013 Sisämarkkinoiden teemakuukausi: osallistu verkkokeskusteluihin

EU käynnistää 23.9. sisämarkkinoiden teemakuukauden, jonka aikana järjestetään verkkokeskusteluja työllisyydestä, pankkitoiminnasta, sosiaalisista oikeuksista ja sähköisestä kaupankäynnistä. Yksityishenkilöt, organisaatiot ja poliittiset päättäjät voivat teemakuukauden aikana keskustella ideoista, jotka voivat muuttaa Eurooppaa.

EU järjestää 23.9.–23.10.2013 laajan verkkokeskustelun sisämarkkinoista. Tavoitteena on koota kansalaisilta ideoita, joiden avulla EU:n sisämarkkinoita voidaan muuttaa tulevaisuudessa.

Sisämarkkinoiden teemakuukausi järjestetään verkossa, jossa keskusteluja käydään samanaikaisesti kaikilla EU-kielillä. Kuukauden aikana halutaan kuulla ajatuksia seuraavista neljästä teemasta, joista kullekin on omistettu oma viikkonsa:

  • Työpaikat (23.–25.9.): Miten löytää töitä, perustaa yritys tai saada pätevyys tunnustettua Euroopassa
  • Sosiaaliset oikeudet (30.9.–2.10.): Sosiaaliset oikeudet EU:n sisämarkkinoilla: eläkkeet, terveydenhuolto ja julkiset palvelut
  • Pankit (7.–9.10.): Talletusten suoja, uuden finanssikriisin ehkäiseminen, kasvua vauhdittavat pankkien sijoitukset reaalitalouteen
  • Sähköinen kaupankäynti (14.–16.10.): Ostaminen ja myyminen verkossa, tavaroiden toimittaminen toiseen EU-maahan, henkilötietojen suoja verkkoyhteisösivustoilla.

Sisämarkkinoiden teemakuukausi antaa internetiä ja sosiaalista mediaa aktiivisesti käyttäville eurooppalaisille hyvän tilaisuuden kommentoida, haastaa ja kehittää EU-komission politiikkoja ja strategioita. Verkkokeskusteluihin voi osallistua eri tavoin. Osallistujat voivat esimerkiksi:

  • ehdottaa uusia ideoita sisämarkkinoiden parantamiseksi
  • kertoa mielipiteensä muiden esittämistä ideoista ja äänestää niitä
  • osallistua videokeskusteluihin EU:n asiantuntijoiden, euroedustajien ja muiden EU:n poliittisten päättäjien kanssa.

Ideoita voi toimittaa teemakuukauden verkkosivustolle. Yksityishenkilöt ja organisaatiot ovat jo esittäneet yli 300 erilaista sisämarkkinoiden kehittämistä koskevaa ideaa, joita ovat esimerkiksi sairaanhoitajien liikkuvuutta edistävä eurooppalainen ammattikortti ja nuorten talousosaamisen parantamista koskeva aloite.

Sivustolla voi jo äänestää näitä ja muita ideoita. Teemakuukauden keskustelujen tulokset kootaan yhteen, ja niistä julkaistaan raportti. Lupaavimpia ideoita voidaan hyödyntää EU:n tulevien lakien laadinnassa.


…lisää uutisia