Jos haluat suoraan navigointipolkuun, ohita sivuston työkalut ja kielivalikko

Eurooppalainen sairaanhoitokortti

Eurooppalainen sairaanhoitokortti

Mikä eurooppalainen sairaanhoitokortti on?

Eurooppalainen sairaanhoitokortti (European Health Insurance Card, EHIC) on ilmainen kortti, joka oikeuttaa sinut saamaan lääketieteellisesti välttämätöntä sairaanhoitoa oleskellessasi tilapäisesti missä tahansa EU-maassa tai Islannissa, Liechtensteinissa, Norjassa tai Sveitsissä. Esittämällä kortin saat hoitoa samoin ehdoin ja kustannuksin kuin kyseisen maan asukkaat. Joissain maissa hoito on ilmaista.

Kortit myöntää oman maasi sairausvakuutuslaitos.

Huom.  Eurooppalainen sairaanhoitokortti

  • ei korvaa matkavakuutusta. Se ei siis kata yksityisen terveydenhuollon palveluita tai esimerkiksi paluulentoa kotimaahan tai kadonnutta tai varastettua omaisuutta.
  • ei korvaa terveydenhuoltokuluja, jos matkustat ulkomaille nimenomaisesti saamaan hoitoa.
  • ei takaa ilmaisia palveluita. Jokaisen maan terveydenhoitojärjestelmä on erilainen. Siksi palvelut, jotka saisit kotimaassasi ilmaiseksi, saattavat jossain toisessa maassa olla maksullisia.

Huom! Kun muutat toiseen maahan vakinaisesti, et voi enää käyttää entisen asuinmaasi eurooppalaista sairaanhoitokorttia. Tarvitset rekisteröitymisen yhteydessä S1-lomakkeen, jotta saat hoitoa uudessa vakinaisessa asuinmaassasi.


Lataa sovellus älypuhelimeesi

Available on the App Store Get it on Google Play Download from Windows Store
Available on the App Store Get it on Google Play Download from Windows Store

Opas eurooppalaisen sairaanhoitokortin käyttämiseen EU:n 28 jäsenvaltiossa, Islannissa, Liechtensteinissa, Norjassa ja Sveitsissä. Oppaassa on yleistä tietoa kortista, hätänumeroista, kortin kattamista hoidoista ja kustannuksista, korvauksen hakemisesta, toimista kortin kadotessa ja kortin vanhentumisen muistutustoiminnosta. Kaikki nämä tiedot ovat saatavilla myös silloin, kun älypuhelimesi on yhteydettömässä tilassa. Sovellus on saatavilla 25 kielellä, ja eri kieliversiot ovat helposti käytettävissä.
Huomaa:

  • Teknisistä, laillisista ja tietosuojaa koskevista syistä sovellus EI korvaa korttia. Korttia ei voi tuottaa tai ladata käyttöä varten.
  • Eurooppalainen sairaanhoitokortti EI korvaa matkavakuutusta.
  • Euroopan komissio EI vastaa eurooppalaisen sairaanhoitokortin myöntämisestä. Kotimaasi sairausvakuutuslaitos myöntää kortin ilmaiseksi.
  • Kun käytät sovellusta ensimmäistä kertaa, ladataan joitakin tietoja (noin 25 Mt). Internet-operaattorisi veloittaa tästä hinnastonsa mukaan. Suosittelemme, että lataat kaikki tiedot ennen ulkomaille matkustamista.