Jos haluat suoraan navigointipolkuun, ohita sivuston työkalut ja kielivalikko

Uutiset

Sosiaalinen toimintaohjelma – Innovointi on olennaista myös työllisyyden ja sosiaalipolitiikan kohdalla

30/10/2013
Sosiaalinen toimintaohjelma – Innovointi on olennaista myös työllisyyden ja sosiaalipolitiikan kohdalla © Imageglobe

Innovointi voi osaltaan edistää osallistavaa kasvua, torjua köyhyyttä, taata onnistuneen siirtymisen ympäristöystävälliseen talouteen ja edistää nuorisotakuun täytäntöönpanoa, todetaan Social Agenda -lehden marraskuun numerossa.

Social Agenda -julkaisun numero 35 sisältää laajan artikkelin uudesta sosiaalisia muutoksia ja innovaatioita vuosina 2014–2020 koskevasta rahoitusohjelmasta (EaSI), joka antaa lisäpotkua sekä innovoinnille että sosiaalisille yrityksille ja avaa tietä laajempialaisille kokeiluille uuden Euroopan sosiaalirahaston (ESR) 2014–2020 kautta.

Social Agenda 35 -julkaisun sisältämiä tilastotietoja:

  • Yli 6 000 yrittäjää on jo hyötynyt Progress-mikrorahoitusjärjestelyn kautta lainoista, joiden yhteisarvo on lähes 50 miljoonaa euroa. Lähes 80 prosenttia tuetuista mikroyrityksistä on ollut toiminnassa vähemmän kuin kolme vuotta.
  • Brysselissä järjestetään 26.–27. marraskuuta köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen torjunnan eurooppalaisen foorumin kolmas vuosikokous, johon voi ilmoittautua omasta aloitteestaan 100–150 paikallis- ja aluehallinnon virkailijaa.
  • Vuonna 2012 neljä nykyisestä 41:stä EU:n työmarkkinaosapuolten vuoropuhelua edistävästä alakohtaisesta neuvottelukomiteasta pääsi sopimukseen sitovista sopimuksista, jotka koskevat työaikaa sisävesiliikenteessä, kampaamoalan työterveyttä ja -turvallisuutta, työtä merikalastussektorilla ja ammattilaisjalkapalloilijoiden vakiosopimuksia.
  • Keski- ja Itä-Euroopan valtioissa puitesopimukset koskevat 44:ää prosenttia työntekijöistä, verrattuna 70 prosenttiin työntekijöistä muualla EU:ssa.
  • Romanit muodostavat huomattavan osuuden väestöstä Bulgariassa (noin 10 prosenttia), Slovakiassa (9 prosenttia), Romaniassa (8 prosenttia), Unkarissa (7 prosenttia), Kreikassa, Tšekin tasavallassa ja Espanjassa (1,5–2,5 prosenttia kussakin).
  • Bulgariassa ja Romaniassa joka viides työmarkkinoiden uusi tulokas on romani.
  • Romanien täysimääräinen integroiminen työmarkkinoille voisi tuoda taloudellista hyötyä, jonka arvoksi arvioidaan noin 0,5 miljardia euroa vuodessa joidenkin maiden kohdalla.
  • EaSI-ohjelma 2014–2020 kasvattaa innovointiin osoitettavan rahoituksen PROGRESS 2007–2013 ‑ohjelmakauden 2–4 miljoonasta eurosta 10–14 miljoonaan euroon.
  • EaSI:n kokonaisbudjetti on 919,5 miljoonaa euroa nykyhinnoissa (kun inflaatio otetaan huomioon), ja sen varoista osoitetaan 61 prosenttia PROGRESS-ohjelmaan, 18 prosenttia EURES-verkostolle ja 21 prosenttia mikrorahoitukseen ja sosiaaliseen yrittäjyyteen.
  • Viimeisten kolmen vuoden aikana niiden ihmisten määrä, jotka kärsivät köyhyydestä ja sosiaalisesta syrjäytymisestä Euroopassa, on kasvanut neljällä miljoonalla.

…lisää uutisia