Διαδρομή πλοήγησης

Ειδήσεις

Ποια ευρωπαϊκη πολη θα βραβευτει με το αναγνωρισμενο Access City Award?

20/08/2010 Ποια ευρωπαϊκη πολη θα βραβευτει με το αναγνωρισμενο Access City Award?

Αναδείξτε την πόλη σας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ενεργό υποστήριξη που παρέχει στο θέμα της προσβασιμότητας σε άτομα με αναπηρία.

Στόχος του Access City Award είναι η ανάδειξη και επιβράβευση των πόλεων με πληθυσμό άνω των 50 000 κατοίκων που αναλαμβάνουν υποδειγματικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο αστικό περιβάλλον.

Σε μικρά κράτη μέλη όπως η Κύπρος, το Λουξεμβούργο και η Μάλτα θα συμμετέχουν αστικές περιοχές οι οποίες αποτελούνται από περισσότερες από μία πόλεις εφόσον αυτές διαθέτουν τον απαιτούμενο αριθμό κατοίκων.

Έχοντας ως δεδομένο τη συνεχή γήρανση του πληθυσμού των ευρωπαϊκών πόλεων και το πως αυτή συνδέεται με την αναπηρία, έχει αποδειχθεί ότι η βελτίωση της προσβασιμότητας αποφέρει σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη.

Ένα δεύτερο Βραβείο θα απονεμηθεί σε δίκτυα πόλεων ή οργανισμών για τα σημαντικά τους σε θέματα προσβασιμότητας στο αστικό περιβάλλον μέσα στο 2010.

Η επιτυχία σας θα δώσει κίνητρο και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις. Στηρίξτε την ανταλλαγή ιδεών μέσω του διαγωνισμού και δώστε πνοή σε περισσότερες πρωτοβουλίες.

Προσφέρετε στο Access City Award μια εξέχουσα θέση στο Δημαρχείο σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.accesscityaward.eu