Διαδρομή πλοήγησης

Ειδήσεις

Εκδήλωση για την παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Έτους στην Ελλάδα

12/03/2012 Εκδήλωση για την παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Έτους στην Ελλάδα

Η παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Έτους Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών στην Ελλάδα έλαβε χώρα στις 2 Μαρτίου 2012 στο Γραφείο Πληροφοριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Ο κ. Λιβανός, Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, δήλωσε σε μία από τις εναρκτήριες ομιλίες ότι «η καλλιέργεια της κατανόησης μεταξύ νέων και ηλικιωμένων είναι σήμερα σημαντικότερη από ποτέ. Θα πρέπει να περάσουμε στις νεότερες γενιές το μήνυμα ότι η παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη θα πρέπει να επιλυθεί με μια γενική αλλαγή που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως ηλικίας». Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν η κα. Άννα Δαλλαπόρτα, Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, ο κος Άρης Περουλάκης, Προϊστάμενος Τμήματος Επικοινωνίας, Εταιρικής Σχέσης και Δικτύων Πληροφόρησης της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα, και ο κ. Οδυσσέας Ρούσκας, Εθνικός Συντονιστής του ΕΕ2012.

Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία σε μεγάλο αριθμό φορέων που εμπλέκονται σε θέματα Ενεργού Γήρανσης να προβάλουν διάφορες πρωτοβουλίες από την Ελλάδα και να παρουσιάσουν τις δικές τους βέλτιστες πρακτικές. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους υπάρχοντες μηχανισμούς και τις πρωτοβουλίες που παρουσιάστηκαν από τους εκπροσώπους των διαφορετικών οργανισμών, φορέων ή Πανεπιστημίων, όπως το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, η ΜΚΟ 50+ και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην ομιλία του, ο κ. Ρούσκας τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών 2012 θα δώσει σε πολλούς οργανισμούς την ευκαιρία να επικεντρώσουν περισσότερο τον στόχο τους και να προωθήσουν τον διάλογο, υιοθετώντας έτσι μία πιο ρεαλιστική πολιτική σε θέματα Ενεργού Γήρανσης.

Στην τελετή λήξης της εκδήλωσης, η κα. Μυρτώ-Μαρία Ράγγα τόνισε ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη για περισσότερη εθελοντική εργασία και ότι οι ευκαιρίες δικτύωσης που δόθηκαν στους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προωθούν τις πρωτοβουλίες με θέμα την Ενεργό Γήρανση και συμβάλλουν στη δημιουργία μίας πιο δυναμικής προσέγγισης στην Ενεργό Γήρανση.

Η επόμενη εκδήλωση στο πλαίσιο του ΕΕ2012 στην Ελλάδα έλαβε χώρα στις 4 Απριλίου 2012 στο Ίδρυμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, με Έκθεση Φωτογραφίας και την προβολή ταινιών.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ.