Sti

Det europæiske sygesikringskort

Det europæiske sygesikringskort

Hvad er det europæiske sygesikringskort?

Et gratis kort, der giver dig adgang til nødvendig offentlig lægehjælp under et midlertidigt ophold i et af de 28 EU-lande samt Island, Liechtenstein, Norge og Schweiz under de samme betingelser og til samme pris (gratis i nogle lande) som landets egne indbyggere.

Kortene udstedes af din nationale sundhedsmyndighed.

Vigtigt – det europæiske sygesikringskort:

  • er ikke et alternativ til rejseforsikring. Det dækker ikke private sundhedsfaciliteter eller omkostninger såsom hjemtransport eller mistede/stjålne ejendele,
  • det dækker ikke dine omkostninger, hvis du rejser med det udtrykkelige formål at søge lægebehandling,
  • garanterer ikke gratis ydelser. Da der er forskellige sygesikringssystemer i landene, er ydelser, der er gratis i dit hjemland, ikke nødvendigvis gratis i andre lande.

Bemærk: Hvis du flytter din sædvanlige bopæl til et andet EU-land, skal du registrere dig med S1-formularen i stedet for at bruge det europæiske sygesikringskort for at modtage sundhedspleje i dit nye bopælsland.


Hent appen til din smartphone

Available on the App Store Get it on Google Play Download from Windows Store
Available on the App Store Get it on Google Play Download from Windows Store

 

  • Vejledning i, hvordan man bruger det europæiske sygesikringskort i de 28 EU-lande samt Island, Liechtenstein, Norge og Schweiz.
  • Den indeholder generel information om kortet, nødtelefonnumre, behandlinger og udgifter, der er dækket, hvordan man anmoder om refusion, og hvem man skal kontakte, hvis man har mistet sit kort.
  • Findes på 25 sprog med nem mulighed for at skifte fra et sprog til et andet.

Vigtigt – kortet kan ikke genereres eller downloades til brug.